POKLANJAMO: Nastavak sage o groblju zaboravljenih knjiga koji će razrešiti sve

lavirint-duhova

Samo tri nedelje nakon svetske premijere “Čarobna knjiga” će obradovati ljubitelje dobre književnosti novim nastavkom sage o Groblju zaboravljenih knjiga.

Knjige “Lavirint duhova I” i “Lavirint duhova II” zaokružuju veličanstven ciklus romana kojem pripadaju i “Senka vetra”, “Igra anđela” i “Zatočenik Nebesa“. U fascinantnoj kulminaciji jedne od najvoljenijih pripovesti savremene svetske književnosti, veliki mag pisane reči Karlos Ruis Safon rasvetljava čitaocu sve one tajne koje su ga intrigirale dok je uživao u fantazmagoričnoj literarnoj mreži satkanoj u prethodna tri romana.

Barselona 1938: jednog martovskog sumraka, pošto je bio odsutan više od godinu dana, Fermin Romero de Tores vraća se u Barselonu. Građanski rat je u jeku i za njega je izuzetno opasno da bude u gradu, ali on po svaku cenu želi da ispuni obećanje koje je dao svom preminulom prijatelju i da poseti njegovu porodicu. Baš kad stigne do njih, počinje stravično bombardovanje Barselone, i Fermin iz ruševine stana uspeva da izvuče živu samo prijateljevu osmogodišnju ćerku Alisu. Nedugo potom, na grad pada nov talas bombi i Alisi se gubi svaki trag. Fermin očajnički pokušava da je nađe, ali njegovi napori ostaju uzaludni.

Barselona 1959: Maurisio Valjs, ministar nacionalnog obrazovanja, na vrhuncu je moći. On je najistaknutija figura kulturne scene Španije, ideolog takozvanog intelektualnog preporoda zemlje i jedan od najcenjenijih književnih stvaralaca novog doba. Iza bleštave figure nacionalnog heroja, međutim, nalazi se čovek progonjen demonima prošlosti, zabrinut za sopstveni život.
U misteriju ministrovog života upliće se i devojčica iz Ferminove prošlosti, koja je nestala u tragičnom događaju iz Građanskog rata – Alisa.

Sigurni smo da ste ovu knjigu čekali sa nestrpljenjem, a dvoje od vas će se posebno radovati, zato što će je dobiti na pokon. Potrebno je da nam napišete šta vam se najviše dopalo u nekom od prethodnih delova ovoga serijala i to pošaljete na mail hej@color.rs sa naznakom “za knjigu Lavirint duhova”. Ne zaboravite ime i prezime, adresu i kontakt telefon.

Dobitnike ćemo objaviti na Facebook stranici.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.