Masažom stopala do bolje raspoloženja

Loše si raspoložena, imaš problema ili si umorna?! Biće dovoljno da izmasiraš stopala i za tili čas ćeš se osećati bolje!

Da li si znala da se na stopalima nalaze tačke koje direktno utiču na tvoje raspoloženje i zdravlje? Ukoliko nežno pritisneš određena mesta na stopalu i izmasiraš ih, razbudićeš se ili će tvoja glavobolja nestati, jer tamo se nalaze brojni nervni završeci. Pokazaćemo ti kako se izvodi masaža refleksnih zona na stopalima. Važno!: uvek prvo masiraj levo stopalo, a potom desno. Naravno, možeš da se masiraš sama ili da zamoliš nekog drugog da to uradi. Želimo ti dobru zabavu!

Zaboravi na probleme
Stavi palac na prste i pravi lagane kružne pokrete. Na kraju lagano pređi na deo stopala ispod prstiju i preko unutrašnjeg dela. Na taj način otklonićeš ukočenost kičme, koja u stvari prouzrokuje glavobolju.

Potpuno opuštanje
Ukoliko si pod stresom i ni sama ne znaš gde ti je glava, pomoći će ti masaža sredine stopala. Nakon toga ne samo da ćeš biti opuštenija, nego ćeš ponovo moći i da se skoncentrišeš. Jer upravo na tim mestima nalaze se centri za opuštanje. Osim toga, izmasiraj i unutrašnji deo stopala. To će te smiriti i odmah ćeš se osećati mnogo bolje.

Dodatna energija
Aaah… Nakon neprospavane noći postoji samo jedno rešenje: palcem pritisni mesto ispod nožnog palca i pravi male kružne pokrete. Nakon pet minuta izmasiraj nožne prste i svaki dobro istrljaj palcem i kažiprstom. Počni od palca – tako ćeš podstaći cirkulaciju i dobićeš novu energiju!

Protiv stomačnih tegoba
Ne osećaš se baš sjajno? Možda te boli stomak? Nakon masaže osećaćeš se mnogo bolje. Izmasiraj donji deo stopala počevši sleva nadesno, a zatim izmasiraj unutrašnji deo stopala – krećući se od gore ka dole. Na kraju pritisni palčevima osetljivo mesto na sredini stopala. Obrati pažnju da praviš ravnomerne i smirene pokrete. Vrlo brzo ćeš se osećati kao “preporođena”!

Za dobro raspoloženje
Ako je tvoje raspoloženje ravno nuli, onda je krajnje vreme da priuštiš sebi prijatnu masažu stopala. Počni od nožnog palca, a zatim se lagano “spuštaj” do pete. Trebalo bi da masiraš unutrašnji deo stopala. Na kraju, sa oba palca izmasiraj donji deo stopala. U ovom delu se “zadržavaju” sva negativna osećanja.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.