Nakon velikog uspeha širom sveta film “Zlogonje” nagrađen i na našim prostorima

Domaći film “Zlogonje”, koji u bioskope stiže 27. septembra, dobio je dva nova priznanja! Ova topla dečija priča osvojila je nagradu publike na 32. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival, dok je mlada glumica Silma Mahmuti proglašena najboljom glumicom na festivalu Prifest (Prishtina international film festival)

Na publiku 32. po redu Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival najjači utisak ostavio je debitanstki film reditelja Raška Miljkovića o čemu dovoljno govori i priznanje koje je film “Zlogonje” osvojio. Na taj način je ovaj film koji nam prikazuje iskreno prijateljstvo dvoje mladih osnovaca, nakon priznanja širom sveta, osvojio i nagradu iz regiona. Publika Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival je ovom naslovu dala visoku ocenu 4,48.

Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival je najznačajniji filmski festival u Crnoj Gori i održava se već više od tri decenije. Internacionalni program fokusira se na takmičarske selekcije regionalnih dugometražnih ostvarenja, dokumentarnih i studentskih filmova.

Tu nije kraj priznanjima za film i ekipu filma. Mlada glumica Silma Mahmuti je osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu Prifest (Prishtina International Film Festival), koji se održava od 2008. godine.

Podsetimo ranije je film nagrađen na prestižnom festivalu TIFF Kids u Torontu za najbolji film u izboru Žirija mladih, a potom su na Zlin Film Festivalu mladi glumci Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti osvojili nagradu grada Zlina “The City of Zlín Award” koja se dodeljuje za najbolje dečije uloge u kategoriji “Dečiji film”.

Glumačku ekipu čine Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova, Stela Ćetković, Milutin Milošević, Milena Predić i Matija Popović.

Producentkinja jeJovana Karaulić, producentska kuća Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige “O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović, su napisali Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma “ZLOGONJE” je Đorđe Marković, dok je scenograf Aljoša Spajić.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd i Opština Stari grad.

U distribuciji Taramount filma, “ZLOGONJE” u sve bioskope u Srbiji i regionu stižu 27. septembra ove godine

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.