Nećete prepoznati Maria Casasa u filmu “Bar” (video)

Jedan bar. Osmoro zatočenika. Dva leša. I jedan ubica koji sekrije među njima. Da li se usuđujete da naručite kafu? Ekstravagantna satira proslavljenog španskog režisera Aleksa de la Iglesija, koja nas silom prilike sa velegradskih ulica spušta u podrum jednog madridskog bara, ali i društveno podzemlje savremenog sveta u domaće bioskope stiže 26. maja.

Aleks de la Iglesija, koji je domaćoj publici poznat po ostvarenjima “Moja velika noć”,“”Veštičarke i bičarke”, “Poslednji cirkus”, “Dan zveri”, kao i dokumentarnom filmu “Mesi”, ovoga puta donosi priču o tome do kojih granica je čovek spreman da ide iz straha. Glavni likovi u baru, Naćo, Elena, Serhio, Trini, Amparo i ostali, pod pritiskom misteriozne smrti i masovne panike bivaju uhvaćeni u lavirint ljudskih slabosti. A one obično otkrivaju ono najgore u nama. Vrsna socijalna drama sa elementima napetog psihološkog trilera, a podgrejana klasičnim crnim humorom Aleksa de la Iglesije, “Bar” dokazuje istinitost drevne latinske mudrosti: “U vinu je istina”. Alkohol, izolacija, egzistencijalna kriza i strah od najbližeg u protagonistima bude ono najgore. Preživljavanje postaje jedini imperativ.

A post shared by Mario Casas (@mario_houses) on

Sasvim dovoljan da film “Bar” bude uvršten u revijalni deo ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu, uz pitanje – šta postajemo kad se odreknemo svoje ljudskosti?

Glavne uloge reditelj je poverio već dokazanom glumačkom paru Blanki Suarez i Mario Casasu, a u baru će im se pridružiti i Carmen Machi, Terele Paves, Jose Sacristian, Secun de la Rosa, Jaime Ordones, Joaquín Climent i drugi.

Film “Bar” će premijerno biti prikazan na otvaranju 10. izdanju festivala španskog filma “Španski metar” 26. maja u Dvorani Kulturnog centra sa početkom u 20 časova, dok će se na redovnom repertoaru bioskopa naći istog dana u distribuciji Dexin filma.

Foto: Getty Images/Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.