“Noć knjige” – 8. juna od 17 sati do ponoći!

U petak, 8. juna u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca od 17 sati do ponoći održaće se osamnaesta regionalna manifestacija „Noć knjige“ pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Tim povodom, u knjižari Delfi SKC održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Vesna Mihailović, direktorka knjižara Delfi, Maja Mihajlović, urednica u Laguni, Ivana Misirlić, urednica Bukmarkera, Vule Žurić, pisac i Željka Ćirić Jakovljević, direktorka Eurobank sektora za marketing i korporativne komunikacije.

Ovo će biti još jedna prilika da se družimo sa piscima, da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.

Popusti na Lagunina izdanja će iznositi: za kupovinu jedne knjige 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri i više knjiga 40%.

Popust za strana izdanja će biti 20%, dok će cena gift asortimana biti snižena za 10%.

Vesna Mihailović, direktor lanca knjižara Delfi, istakla je da će „Noć knjige“ biti održana na 55 lokacija u 26 gradova u Srbiji, dok u „Noći knjige“ prvi put učestvuje novootvorena knjižara u Smederevu. „Popusti će biti veći nego na Sajmu knjiga, a i ovoga puta priključilo se više od 50 naših saradnika iz drugih izdavačkih kuća koji će odobravati popuste do 20%.“

Vesna je najavila i novinu kojom će manifestacija „Noći knjige“ obeležiti svoje „punoletstvo“: „Reč je o Photo Booth-u koji omogućava fotografisanje i izradu slike na licu mesta, i lepu uspomenu sa ovog dešavanja.“

Govoreći o hitovima koji nas očekuju u Noći knjige, urednica Maja Mihajlović je pored novih knjiga Vanje Bulića „Dušanova kletva“ i Dr Neleta Karajlića „Solunska 28“, izdvojila i novo izdanje romana „Beži, zeko, beži“ Džona Apdajka. „Džejms Paterson ima armiju čitalaca širom sveta, a ni Srbija nije izuzetak. ‘Unakrsna vatra‘ je najveći slučaj Aleksa Krosa, a njegov najgori neprijatelj, Veliki Mozak, vratio se i željan je osvete. Izdvojila bih i sjajan roman Sare Dunant ‘U ime porodice‘ koji odražava turbulentni istorijski trenutak i ostavlja mitove po strani kako bi oživeo porodicu Bordžija: komplikovanu, surovu, strastvenu i veličanstvenu“, rekla je Mihajlovićeva.

Specijalno za „Noć knjige“ izlazi roman Dejana Mihailovića „Podvizi i stradanja Grofa od Takova“, posvećen životu Milana Obrenovića, zatim zbirka tekstova „Bratstvo po mrlji“ dvostrukog dobitnika Ninove nagrade Dragana Velikića, kao i „Antičke izreke“ Vladete Jankovića.

Srpska književnost je bogatija i za novi roman Vuleta Žurića, „Pomor i strah“. Ovo je intrigantan roman koji, poput srodnih književnih alegorija (kao što su Kamijeva „Kuga“, Pekićevo „Besnilo“ ili Saramagovo „Slepilo“), ispituje granice ljudskosti u nevoljnim vremenima.

„Više godina učestvujem u ovoj manifestaciji, i moram da kažem da nije u pitanju nikakva ‘noć‘. Te knjige zaista obasjaju naše čitaoce i to je jedini lep prizor reda u kojem kad ljudi stoje da bi kupili knjige ili da bi dobili potpis svog omiljenog pisca“, rekao je Vule Žurić i dodao da je novim romanom morao da napravi neku vrstu otklona od onoga što je uradio u poslednjih nekoliko godina. „Volim da radim na drugačije načine. Sad sam probao da napišem naizgled klasičan istorijski roman. Na osnovu bogate građe koju su za sobom ostavili akteri suzbijanja velike epidemije kuge koja je zadesila Irig krajem 18. veka, napisao sam pomalo neobičnu hroniku izlečenja, odnosno borbe protiv pomora uz pomoć straha.“

Ivana Misirlić, urednica rubrike #Bukmarker na sajtu Lagune, ponudila je rešenje za sve one koji nisu u mogućnosti da posete Delfi knjižare ili Lagunine klubove čitalaca: „Omogućena je i onlajn kupovina na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs gde će važiti svi popusti, dok će za porudžbine veće od 2000 dinara, isporuka biti besplatna. Već sada možete pripremiti onlajn korpu sa naslovima koje želite da kupite, ona će ostati ‘zapamćena’, a od trenutka kad počne ‘Noć knjige’, popusti će se odmah primeniti na izabrane artikle a vi ćete izbeći gužvu ili pak kupovati sa telefona ili računara, gde god da se nalazite.“

Veliki broj Laguninih pisaca i ovoga puta će se u „Noći knjige“ družiti sa čitaocima! Spisak potražite u prilogu, kao i listu popusta i programa koje će organizovati brojne biblioteke koje su se priključile „Noći knjige“.

Uz svaku kupovinu obezbedili smo poklone!

Za svako plaćanje beskontaktnim Mastercard® ili Maestro® karticama, koje mora biti izvršeno prislanjanjem kartice na POS terminal na blagajnama knjižara Delfi na teritoriji Srbije za vreme događaja Noć knjige, kupci će na poklon dobiti bukmarker, a svaki kupac koji izvrši kupovinu u iznosu većem od 1500 dinara dobiće na poklon i termos.

Budite budni uz knjigu u petak, 8. juna od 17 sati do ponoći!

Napomena: u toku „Noći knjige“ neće važiti članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.