Rekordna poseta jubilarne petnaeste manifestacije Noć knjige

Petnaesta regionalna Noć knjige u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi, pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija,je za nama i još jednom smo je proveli u fantastičnoj atmosferi u kojoj je knjiga bila glavna zvezda!

Više od 50.000 ljudi za samo sedam sati prošetalo je knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Najtraženiji naslov u Noći knjige bio je “Tvoj anđeo čuvar” Mirjane Bobić Mojsilović. Uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života okosnica je ovog romana. Na drugom mestu je knjiga Paula Koelja “Špijunka“, a na trećem novi roman Jelice Greganović “Zovem se mama“. Da najmlađi čitaoci u Srbiji obožavaju Uroša Petrovića pokazuje i činjenica da je njegova knjiga “Marta Smart i Vašar zagonetki” bila među najtraženijima u Noći knjige.

knjige

Petnaesta Noć knjige održala se na čak pedeset tri lokacije u dvadeset šest gradova u Srbiji i regionu. Čitaoci su iskoristili ogromne popuste na celokupnu Laguninu produkciju, na knjige drugih izdavača, knjige na stranim jezicima i gift program, ali su imali prilike da se druže i sa svojim omiljenim piscima.

– Scenu građana Srbije koji ruku punih knjiga strpljivo stoje u redovima proglasio bih utiskom godine – toliko je inspirativna, važna i začudna. Tako je i Noć knjige stekla svoj oreol čarolije, ne manje tajanstven i bleštav od ostalih zimskih praznika – rekao je Uroš Petrović povodom Noći knjige.

I ovog puta Noći knjige su se priključile brojne biblioteke koje su odobravale popust na godišnju članarinu i organizovale sopstveni program promocije knjige i čitanja. Oni koji nisu želeli da udobnost svojih domova zamene za čekanje u redu mogli su da iskoriste povoljnosti i kupuju u Noći knjige i u najvećoj onlajn knjižari www.delfi.rs, gde je ovog puta zabeležena rekordna poseta.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.