Održani peti po redu Dečji dani kulture

U izmenjenim okolnostima ali sa knjigom kao glavnom zvezdom, Dečji dani kulture održani su od 19. do 27. septembra 2020. u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs uz velike popuste na knjige za decu i mlade.
Da je najbolje biti u igri sa knjigom još jednom smo se uverili po velikom interesovanju dece i roditelja koje je vladalo tokom svih dana trajanja Dečjih dana kulture.

A knjige koje ste birali su vrlo raznolike i lepe!
Najveće interesovanje vladalo je za priču o jednoj od najuzbudljivijih pop zvezda na planeti u knjizi „Bili Ajliš: vodič za fanove“.
Klasik srpske književnosti za decu „Hajduci“ Branislava Nušića i obavezna lektira u osnovnoj školi takođe je bio među najtraženijim naslovima.
Za medveda koji je hteo da poleti, ili kreatora svetskog glasa pčelu Darka, ili hobotnicu karatistu na delu ste sigurno čuli jer i dalje vlada veliko interesovanje za knjigu Andrije Miloševića „Medved Rajko i pčela Darko“.

Zabavni vicevi svakodnevicu uvek učine lepšom, a upravo takva je knjiga „Otkačena škola 3“ koju rado čitaju mališani (čak i nose u školu).
Objavljena neposredno pred početak Dečjih dana kulture, treća knjiga iz serijala voljenog Ršuma „Fazoni i fore 3“ bila je jedan od najtraženijih naslova, što i ne čudi jer je knjiga koja će vas uz zdrav smeh dovesti do zdrave pameti.


Evo i kompletne liste top 10 naslova Dečjih dana kulture:
„Bili Ajliš: vodič za fanove“ – Malkolm Kroft
„Hajduci“ – Branislava Nušića
„Medved Rajko i pčela Darko“ – Andrija Milošević
„Otkačena škola 3“ – grupa autora
„Fazoni i fore 3“– Ljubivoje Ršumović
„Najlepše priče o pustolovinama“ – prepričala Stefanija Leonardi Hartli
„Zmajeva riznica“ – Jovan Jovanović Zmaj
„20 izuzetnih devojčica koje su promenile svet“ – grupa autora
„Upomoć! Izgleda da sam se zaljubila“ – Robert Takarič
„Mali princ“ – Antoan de Sent Egziperi

Do novih susreta i priča o književnosti za decu, pratite nova izdanja i vesti na sajtu laguna.rs jer spremamo nova neodoljiva iznenađenja za najmlađe!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.