Ovog leta poseti Kotorski festival pozorišta za decu, garantujemo super provod!

Hej, tu odmah pored vas, u jednoj maloj zemlji koja bi bila mnogo velika kada bi ispeglali sva njena brda, postoji jedan drevni grad – Kotor. Grad od fešte i smeha, grad deteta, grad istorije i grad pozorišta. Taj neverovatni grad živi punim plućima od 1. do 12. jula već 25 godina koliko postoji Kotorski festival pozorišta za decu. Na ideju o festivalu su došle neke mudre i znamenite glave davne 1993. godine. i tada se KFPD rodio. Od tada je samo rastao i sazrevao, a zadržao razdragani duh deteta.

Ove godine KFPD slavi četvrt veka postojanja i u čast jubileja na raznim pozornicama, trgovima i pjacama realizovaće se 70 programa. U glavnom programu takmičiće se 15 pozorišnih predstava iz Španije, Italije, Škotske, Danske, Ukraine, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Crne Gore, 5 predstava iz Crne Gore nastupiće revijalno. Deca i mladi će pohađati 11 različitih radionica koje su besplatne. Grad će biti okićen umetničkim instalacijama koje izazivaju uzdahe lokalnog stanovništva i brojnih turista koji obilaze Kotor. Svake večeri se na gradskim trgovima održavaju plesni, muzički i književni programi. U kasnijim večernjim satima se igraju predstave namenjene mladima. Svakog jutra se održavaju okrugli stolovi tokom kojih gledaoci i članovi žirija razgovaraju sa glumcima i rediteljima. Odluke o nagradama donosi dečiji žiri, žiri grada Kotora i stručni žiri. Čitav grad živi sa festivalom, a festival živi za decu i mlade.

Možda, ukoliko planiraš letovanje u Kotoru ili njegovoj blizini možeš da dođeš da otkriješ ovu magičnu priču. Možda baš ovog trenutka doneseš odluku da dođeš u Kotor. Mi smo tu, čekamo te. Možeš i da volontiraš i postaneš deo organizacionog tima. Možda imaš ideju kako da unapredimo naš festival zajednički. Ukoliko imaš neko pitanje, piši nam. Prati nas na Facebooku, Instagramu ili Twitteru. Poseti naš sajt www.kotorskifestival.me.

Dođi da otkriješ euforiju 30.000 gledalaca, 100 volontera i 50 organizatora. Dođi u Kotor!

Slavimo zajedno četvrt veka Kotorskog festivala pozorišta za decu.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.