Pet mitova o zdravlju koji su konačno razbijeni

Priča o zdravom načinu života ti se provlači još od detinjstva, a roditelji besomučno pokušavaju da te nauče da ćeš biti zdrava ako jedeš mnogo voća, ne jedeš brzu hranu zato što ćeš imati bubuljice… E pa došlo je vreme da saznaš istinu, a ona ti se možda i neće dopasti!

Predstavljamo ti mitove o zdravlju koji su konačno razbijeni.

Ako jedeš zdravo, ne moraš da vežbaš

Izvini, ali ako si mislila da su salate i ceđeni sokovi dovoljni da budeš zdrava, a da bezbrižno provodiš vreme u ne kretanju, onda si u krivu. Bar tako kaže Dr Ronald McCoy iz Australije, po kojem je fizička aktivnost ključna za zdravlje svih nas, a posebno kada si u razvoju.

Ne treba ti puno sna

Iako misliš da si odrasla i da ti više ne treba da spavaš po 10 – 12 sati u toku noći, činjenica je da ti je i dalje potrebno da spavaš toliko. Pomenuti doktor objašnjava da kada imaš 12 godina, dovoljno ti je 8 sati sna. Međutim, što si stariji tinejdžer, to ti je potrebno cviše sna i to je tako sve dok ne napuniš 20 godina.

Brza hrana izaziva bubuljice

Konačno možeš da jedeš u Meku, a da se ne brineš da će ti iskočiti bubuljice, zato što je potvrđeno da to nije tačno. Brza hrana je obično masna, pa se zbog toga dovodi u vezu sa masnom kožom, koja je prirodno sklona pojavi bubuljica. Doktor Ronald McCoy kaže da je važno da pravilno neguješ svoje lice, a sebe možeš ponekad da počastiš brzom hranom.

Žvaka se zadržava u organizmu 7 sati

Istina je da naš organizam ne vari gumu, ali zato kada progutaš žvaku, ona prolazi kroz digestivni sistem netaknuta. To znači da ćeš je izbaciti kada prvi put odeš u WC na duže, ako razumeš?!

Puckanje prstiju izaziva artritis

Sigurno te mama hiljadu puta opomenula da ne puckaš prste, a da bi te sprečila u tome ispričala ti je da bi ako nastaviš to da radiš, mogla u starosti da dobiješ jednu bolest koja se zove artritis od koje se krive prsti. Ne brini, dr. Roland kaže da nema apsolutno nikakvih dokaza da je to povezano jedno sa drugim.

 

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.