Pickbox ekskluzivno za region prikazuje svetsku premijeru “Doktor Hu božićnog specijala: Zarobljeni u vremenu”

Pickbox će 25. decembra, uporedo sa britanskom premijerom i ekskluzivno za Adria regiju, prikazivati Doktor Hu božićni specijal pod imenom “Zarobljeni u vremenu” (u originalu: Twice Upon A Time). To je nastavak dugogodišnje plodne saradnje sa BBC-jem, čiji sadržaj Pickbox redovno prikazuje.

“Doktor Hu božićni specijal: Zarobljeni u vremenu” na jednom mestu će okupiti 1. i 12. Doktora, ali će predstaviti i novog, 13. Doktora. Iako je serija originalno zamišljena tako da prestane sa snimanjem nakon 12 osoba, BBC je odlučio da napravi presedan i nastavi regeneraciju glavnog lika uz još jednu novost – prvi put, odelo Doktora obući će žena.

Susret Broadchurcha i Doktora Hua

13. Doktora glumiće Džodi Vitaker koja je publici poznata po ulozi u engleskoj kriminalističkoj seriji “Broadchurch”, američkoj uspešnoj seriji “Black Mirror”, ali i po britanskoj naučnofantastičnoj komediji “Attack the Block”. Iako je Dejvid Tenant, 10. Doktor, morao da odbaci svoj škotski naglasak, BBC je saopštio da će Vitakerova zadržati svoj jorkširski naglasak – još jedan od BBC-jevih presedana koji će promeniti ovu popularnu naučnofantastičnu seriju.

Tvorci serije najavili su da će božićni specijal biti veoma emotivan, naročito zato što će se publika rastati od 12. Doktora, Pitera Kapaldija, koji je dobro prihvaćen tokom tri sezone u kojima je tumačio glavnu ulogu. Nedavno je otkriveno da je Kapaldi pomogao Stivenu Mofatu da napiše svoju scenu regeneracije. To je simboličan čin na više nivoa: Mofat, naime, prepušta posao šouranera koji je imao od 2005. do 2017. Krisu Čibnalu, glavnom piscu naučnofantastične serije “Torchwood” (spinof Doktora Hua) i kriminalističke serije “Broadchurch”.

Argus Filč kao prvi doktor

Posebna poslastica je pojavljivanje Prvog Doktora. Prvog Doktora otelotvorio je Vilijam Hartnel u periodu od 1963. do 1966. godine, ali s obzirom na to da je Hartnel preminuo 1975. godine, odlučeno je da će ulogu Prvog Doktora preuzeti Dejvid Bredli, poznat po svojoj ulozi Argusa Filča u Hariju Poteru.
– 1963. godine imao sam 21 godinu i tačno se sećam kada je Hartnel prvi put izvirio iz Tardisa. Gledanje Doktora Hua bilo je porodični događaj – popili bismo čaj, pogledali epizodu Doktora Hua i onda bismo otišli u grad. Nikad nisam sanjao da bih mogao da budem u ovoj seriji, naročito jer sam tada bio običan inženjer – prisetio se Bredli.
Zanimljivo je da ovo nije prva epizoda koja će istovremeno okupiti tri Doktora. To se prvi put dogodilo 1973. godine u epizodi “Tri Doktora”, kada su se okupili Prvi (Vilijam Hartnel), Drugi (Patrik Truton) i Treći Doktor (Džon Pertvi), povodom 10. godišnjice emitovanja Doktora Hua.

 

Šta znamo o 13. Doktorki

Svaka reinkarnacija Doktora karakterno je različita od prethodne verzije, pa će se to odraziti i na 13. Doktorku. Najavljeno je da će Vitakerova u sebi otelotvoriti najbolje od prethodnih Doktora, ali doneće sa sobom sarkastično-komičnu crtu koja je donekle nedostajala u Kapaldijevoj interpretaciji Doktora.

Kao nova Doktorka, Vitakerova je dobila i nove odevne predmete: plave pantalone i čarape, svetlosmeđe tregere, tamnu majicu i svetli kaput. Ovi odevni predmeti nastavljaju tradiciju ekscentričnosti Doktora Hua. Uz novu odevnu kombinaciju ide i preuređenje Tardisa – ali o tim detaljima BBC nije želeo da raspravlja.

Esencijalni deo svakog Doktora su njegovi pratitelji. Vitakerova zato dobija tri pratioca: Jasmin (Mandip Gil), Rajana (Tosin Kol) i Grejema (Bredli Volš). Iako su Gilova i Kol relativno mladi glumci, Volš je poznati engleski glumac, komičar i televizijski voditelj, kao i profesionalni fudbaler. Gledaocima je poznat po ulozi Denija u “Coronation Streetu”, kao i po glavnoj ulozi u britanskoj verziji “Law&Order UK”.

Božićni specijal Doktora Hua biće dostupan na Pickboxu od 25. decembra u 18:00 sati, a kompletnih devet sezona savremenog Doktora Hua dostupno je već sada.

Foto: Pickbox press

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.