Pikaso u Ušće Shopping Centeru

Svega nekoliko slikara bili su tako produktivni kao Pablo Pikaso. Reč je o jednom od najuticajnijih i najcenjenijih umetnika 20. veka, s karijerom koja je trajala više od 80 godina, od 91 koliko je živeo. Za to vreme, procenjuje se da je stvorio oko 50.000 dela. Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promenama političkih i ličnih naklonosti.

Dugometražna pilot epizoda biće ekskluzivno prikazana novinarima i stručnoj javnosti u četvrtak, 19. aprila u bioskopu CINEPLEXX u UŠĆE Shopping Centru i predstavljaće uvod u seriju od deset epizoda “Genije: Pikaso” koja istražuje posvećenost čuvenog Španca svom talentu, njegov uticaj na modernu umetnost i turbulentan privatni život.

Povodom premijere posetioci UŠĆE Shopping Centra će u četvrtak, 19. aprila od 19 časova imati priliku da učestvuju u stvaranju pravog umetničkog dela – oslikavanju velikog slikarskog platna sa Pikasovim motivima velikog preko 10m². Svi prisutni moći će da uživaju i u mini koncertu španske gitarske muzike.

Tokom narednih 10 nedelja, mesto za sve želje, UŠĆE Shopping Center, postaje prava umetnička pozornica, jer će za sve posetioce biti priređene radionice koje će baviti crtanjem, slikanjem, vajanjem, kolažima, i drugim tehnikama. Pored toga, biće tu nagradnih kvizova, slikanja uz pomoć virtualne realnosti, specijalnih foto kabina i drugih zanimljivih aktivnosti.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.