Poboljšaj koncentraciju hranom!

Nažalost, ne postoji brz lek za manjak koncentracije i pažnje, ali na svu sreću, uz pomoć nekih namirnica, prirodno, možemo da ubrzamo rad mozga.

Ukoliko i ti imaš problem s manjkom koncentracije i energija ti jednostavno padne u toku dana, pokušaj da promeniš režim ishrane. Neke namirnice idealne su za lečenje ovog problema. U nastavku saznajt šta obavezno treba da uvrstiš u dnevni meni, ukoliko ne možeš da se fokusiraš.

Namirnice za bolju koncentraciju

Ovsena kaša

Kažu da je doručak najbitniji obrok u toku dana i to s dobrim razlogom. Ne samo da izbalansiran obrok ujutro daje energiju za ceo dan, već ljudi koji doručkuju imaju manji rizik od brojnih oboljenja kao i gojaznosti. Ovsena kaša idealan je izbor za doručak, jer nas dugo održava sitim i daje energiju telu, pa tako i mozak dobro funkcioniše.

Crna čokolada

Ukoliko voliš slatkiše, umesto standardnih poslastica prepunih šećera, izaberi crnu čokoladu. Ova namirnica pojačava nivo “hormona sreće”, te utiče na poboljšanje našeg raspoloženja ali i koncentracije.

Voda

Dehidratacija dovodi do umora, pada fokusa i glavobolja, pa se zato pobrini da piješ dovoljnu količinu vode na dnevnom nivou.

Borovnice

Ovo voće prepuno je antioksidanata koji utiču na bolju memoriju. Uz to, borovnice daju energiju celom telu i poboljšavaju učinak na testovima i prilikom učenja.

Banane
Pored toga što nas drže sitima, banane su bogate kalijumom, koji održava zdravlje mozga i celog nervnog sistema.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.