Počela “Karijera #za5”

U okviru velikog nacionalnog projekta za mlade „Budućnost #za5“, danas je u Studentskom centru u Nišu oragnizujovan prvi u nizu dođaja pod nazivom „Karijera #za5“ koja ima za cilj da inspiriše više od 35.000 studenata iz studentskih domovima u pet univerzitetskih gradova u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici – da počnu da razmišljaju o svojoj karijeri na vreme i da se što bolje informišu o izazovima koji ih očekuju u poslovom okruženju i na tržištu rada.

 

Reč je o nesvakidašnjem interaktivnom događaju na kome su studenti imali priliku da kroz edukativne radionice i neformalan razgovor sa predstavnicima najvećih kompanija saznaju kako da napišu CV, upoznaju se sa društvenom mrežom LinkedIn, simuliraju razgovor sa budućim poslodavcima i pitaju zaposlene u ljudskim resursima za savet kako da se zaposle, čak i ako ne studiraju baš ono što piše u oglasu za posao.

Pored upoznavanja sa potencijalnim poslodavcima grada u kome strudiraju, studenti su imali posebno mesto na kome su odlagali svoje CV-ijeve koji će biti sastavni deo jedinstvne baze potencijalnih zaposlenih svih kompanija koje su uzele učešće u projektu.

S druge strane, preduzetnički orijentisani studenti imali su priliku da čuju kako da svoju ideju pretvore u biznis, šta je sve potrebno za takav poduhvat i kako da se informišu o otvorenim konkursima koji podržavaju započinjanje sopstvenog poslovanja.

Nakon Niša „Karijera #za5“ 6. decembra dolazi u Novi Sad, 13. decembra u Beograd, 20. decembra u Suboticu, dok je 26. decembar rezervisan za Kragujevac.

„Karijera #za5“ je deo velikog nacionalnog projekta za mlade „Budućnost #za5“, koji za cilj ima edukaciju, osnaživanje mladih ljudi i promociju neformalnog obrazovanja. Projekat je pokrenuo „Centar E8“ uz stratešku podršku „Unije srednjoškolaca Srbije“, a finansijski podržala Coca-Cola Fondacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Privredne komore Srbije.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.