Praznici nam stižu: Napravi čuveni punč od jaja i upotpuni prazničnu euforiju!

Čuveni “eggnog” odnosno punč od jaja u vreme praznika najviše vole da prave stanovnici Sjedinjenih Amwričkih Država.

Sigurno ste dosad makar jednom u omiljenom božićnom filmu čuli reč “eggnog” i videli kako glumci uživaju u ovom slatkom punču. Eggnog je stastavni deo praznika kod Amerikanaca.Ukoliko ste se ikada zapitali kakvog je ukusa ovaj punč od jaja ili ste pak želeli da ga napravite, neka ovi praznici budu prava prilika za to.

Recept za čuveni punč od jaja (eggnog)

Biće vam potrebno: litra mleka, jedna kafena kašičica cimeta, dva cela jaja i tri žumanca, jedna kašika ekstrakta vanile i med po želji.

Način pripreme:

Mleko pomešajte sa cimetom i zagrejte na šporetu. Pazite da ne proključa, ali da bude dovoljno vruće. Dok se mleko greje, u posebnu posudu pomešajte jaja i žumanca. U smesu dodajte kašiku vrućeg mleka, stalno mešajući, da se ne stvore grudvice.

Mleko sipajte u jaja malo po malo, a kada sipate sve, vratite na šporet i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Ne zaboravite da stalno mešate.

Dodajte med po ukusu i ekstrakt vanile, promešajte i sklonite sa šporeta. Poslužite toplo.

Živeli! 🙂

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.