Premijera predstave “DECA NA INTERNETU 2” u Domu omladine Beograda

Program edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju Dom omladine Beograda i Studio Centar u ponedeljak, 27. novembra donosi nam predstavu “deca na internet 2”. Predstava će biti prikazana u sali Amerikana, sa početkom u 20 časova, dok su prve reprize zakazane za 28. i 29. novembra u 20:00.

Ulaznice su u prodaji preko Eventim mreže, veb i Fejsbuk stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Krajem 2012. godine Studio Centar je realizovao jednu od najuspešnijih pozorišnih predstava za mladu publiku „Deca na internetu“, koja se kroz četiri različite priče bavila zloupotrebom dece na internetu. Predstava je igrana pune tri godine i videlo ju je više od 3.000 gledalaca.

Pet godina kasnije, odlučujemo se da napravimo novu predstavu, koja će, prateći nove tehnološke trendove obraditi istu temu ali na novi način. Kroz tri istinite priče, koje su se dogodile u poslednjih godinu dana u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, pokušaćemo da predstavimo mladoj populaciji koje su to najveće opasnosti koje vrebaju na Internetu, najviše na društvenim mrežama. Pored same predstave, učesnici u predstavi, a kasnije i gledaoci, proći će kroz niz edukativnih radionica i predavanja, kako bi edukacija mladih bila što kompletnija.

Tekst i režija: Nenad Radović
Asistent režije: Nađa Marjanović
Muzika: Bogdana Kelča
Produkcija zvuka: Vladimir Pejković
Priča:  “U KANDŽAMA PEDOFILA”

Stefan / Branimir (16/50)  Ljuban Marić / Antonije Petrović
Anđela (14)   Maja Marin / Nađa Stjepanović
Nina (14)    Malena Jovanović / Teodora Marković
Brankica (15)    Nina Đorđević
Teodora (15)    Mila Miljković / Tamara Radović
Vera (13)    Bojana Kužet / Anastasija Mitić
Gabrijela, Verina majka      Milica Terzić / Nađa Marjanović
Inspektorka   Dijana Belošević / Katarina Zorić

Tri devojčice upadaju u zamku pedesetogodišnjeg pedofila, koji putem društvenih mreža pokušava da ih zavede. Najhrabrija među njima, obratiće se za pomoć majci, koja će u saradnji sa policijom otkriti monstruma koji je deo velikog regionalnog pedofilskog klana.

Priča: “PLAVI KIT”

Filip (15)      Dimitrije Todorović / Marko Miljković
Nemac (15)     Andrej Tomin / Rastko Vranjković
Suna (17)   Nađa Marjanović
Priča o dečaku, zavisniku od internet igrica, koji biva uslovljen da započne ozloglašenu igru “Plavi kit”. Kroz pedeset zadataka, koji se stavljaju pred njega, dečak počinje da izvršava najstrašnija naređenja, kroz koja će biti potpuno slomljen – psihički i fizički. Zahvaljujući prijatelju koji u poslednjem trenutku shvata ozbiljnost situacije, dečak pre izvršenja poslednjeg zadatka (samoubistvo), uspeva da prekine igranje ove jezive igre.
Priča: “UNIŠTENJE”

Miona (12)   Ana Knežević / Ksenija Žugić Dacić
Čeda, Mionin brat (10)  Andrej Tomin
Nada, Mionina drugarica (12)  Katarina Ivanović / Jovana Milak
Ivona, Mionina drugarica (12)   Maša Petrović / Anka Aćimović
Aleks, dečak (13)    Nikola Đorđević / Pavle Vilotijević

Devojčica, koja je odbačena od strane svojih drugarica, pronalazi utehu u četovanju sa jednim svojim vršnjakom preko jedne društvene mreže. Ne sluteći, da joj taj vršnjak nije prijatelj, postaje žrtva vršnjačkog nasilja iz kojeg ne može da se izvuče.

Sve tri priče, govore o nepažnji mladih ljudi, kao i o nepoznavanju pravila ponašanja na internetu. Takođe, priče jasno stavljaju do znanja koliko je uloga roditelja i nastavnika važna kada je ova tema u pitanju. Predstava je namenjena svoj deci, koja su počela da koriste internet, kao i nastavnicima i roditeljima koji moraju da budu upoznati sa svim opasnostima, kako bi na vreme mogli da spreče da njihova deca budu žrtve interneta.

Ovom predstavom Studio Centar i Dom omladine Beograda žele da na direktan način upozore sve na opasnosti koje vrebaju na internetu, ali i da pošalju poruku, kako se na internetu zaštiti. Šaljemo jasnu poruku da svakome ovo može da se desi i da je važno reagovati odmah, kako posledice ne bi bile tragične.

Nakon izvođenja predstave, biće vođeni razgovori sa publikom i autorima predstave, na kojima će gostovati mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti.

Foto:promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.