Program „Pokrećemo pokretače“ Telekoma Srbija kreće od osnovnih škola

Na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet završeno je glasanje za osnovne škole koje će Telekom Srbija, u okviru projekta “Stvaramo znanje” opremiti modernim informatičkim kabinetima.

Više od 100.000 glasova građana doprinelo je odabiru 20 škola širom Srbije koje će biti nagrađene vrednom računarskom opremom.

Projekat “Stvaramo znanje” realizuje se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je predložilo 40 osnovnih škola koje će učestvovati na konkursu. Predložene škole bile su podeljene u četiri geografske regije kako bi nagrade bile ravnomerno raspodeljene.

Projekat “Stvaramo znanje” deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem. Pored opremanja informatičkih kabineta, čiji je cilj podizanje digitalne pismenosti kod dece i obezbeđivanje modernih uslova za rast i razvoj, kompanija ulaže u sve pokretače novih i boljih društvenih promena i kroz projekte „mts app konkurs“ i „mts startap ubrzanje“ jer snažno veruje da stabilna podrška na samom početku može da im olakša put do novih saznanja i bude presudna za njihov dalji razvoj.

Škole koje će uz pomoć Telekoma Srbija dobiti moderne informatičke kabinete su: OŠ “Vuk Karadžić” iz Tegošnice, OŠ “Bora Stanković ” iz Klenika, OŠ “Dobrila Stambolić ” iz Svrljiga, OŠ “Sijarinska banja” iz Sijarinske Banje, OŠ “Despot Stefan Lazarević” iz Babušnice, OŠ “Vuk Karadžić ” iz Resavice, OŠ “Akademik Milenko Šušić” iz Guče, OŠ “Rada Šubakić” iz Gruže, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Brusa, OŠ “Rade Dodić” iz Milutovca, OŠ “Milica Stojadinović Srpkinja” iz Vrdnika, OŠ “Aleksa Šantić” iz Vajske, OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” iz Nadalja, OŠ “Dositej Obradović” iz Zrenjanina, OŠ “Branko Radičević” iz Čente, OŠ “Ilija Birčanin” iz Zemun Polja, OŠ “Dositej Obradović” iz Volujca, OŠ “Dositej Obradović” iz Umke, OŠ “Dositej Obradović” iz Klupaca i OŠ “Nikola Tesla” iz Goloboka.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.