Propolis Books i HEY! te nagrađuju!

Moj blizanac je superzloća (Dejvid Solomons)

Prošlog puta morao je da piškiriški i ostao je bez moći. Toaletna sila opet je tu!

Kad se Luk nađe oči u oči sa svojim supermoćnim blizancem iz druge dimenzije, postaće veoma sumnjičav. Niko ne putuje kroz vreme i prostor bez plana, a taj plan je obično zločest. Bratski rivalitet izmešten je na intergalaktičku skalu. Onda je došao Drugi Luk, koji je isti kao i prvi, samo što nije. Zli blizanac iz paralelnog univerzuma? On tvrdi da mu je neophodna Zakova pomoć u borbi sa zloćom iz druge dimenzije, ali u ovoj dimenziji, Luk je jedini kojem je nešto sumnjivo u čitavoj priči. Ostali misle da je Luk opet samo ljubomoran, jer brat iz ove i blizanac iz druge dimenzije imaju moći, samo ih on nema. Ko je u pravu i ako jeste on, može li sam razotkriti zloćkastu verziju sebe? I to pre nego što bude kasno?Je l’ sve jasno dosad?
Drugi Luk ukrao je svemirsku letelicu. Pa, morao je nekako stići na Zemlju. Potražio je ovouniverzumsku verziju svoje porodice, a letelicu zamaskirao na mestu gde niko neće shvatiti da ne gleda u reklamni uzorak IKEA spavaće sobe. Sve što možete da zamislite da će se desiti – desiće se! Izdaja, herojstvo, utamničenje, dobre namere realizovane na loš način i… intergalaktički toalet, sve je tu.

Nego, da li vas je nekad zanimala kvantna fizika? Da li dve osobe mogu da budu u isto vreme na istom mestu? Da li se remeti kontinuum ukoliko se jedan iz ove, a drugi iz one dimenzije dodirnu? Šta ako ih neko ugleda? Da li mačka istovremeno može da bude i unutra i napolju? Da li bez posledica možeš prizivati stvari iz jednog u drugi univerzum? Kul stvari kao što su čizme na raketni pogon? Da li bez posledica možeš prisvojiti porodicu i drugare? I šta Luk može da uradi, kad nema supermoći?

A Zak? Šta Zak? Zak je već jednom u kosmosu poljubio robotizovanu verziju svoje najveće ljubavi, što ne bi ovog puta ona bila iz paralelnog univerzuma? Da li se ovdašnja zbog toga menja? Ko bi znao tu kvantnu fiziku.

 

OSVOJ KNJIGU!

HEY! i Propolis Books poklanjaju ti ovu superzabavnu knjigu! Na mejl hej@color.rs pošalji nam kako bi se ti izborila/izborio sa tvojim superzlobnim bratom blizancom? Nakreativniji odgovor nagrađujemo! Ne zaboravi da nam na mejl pošalješ i podatke (ime, prezime i broj telefona).

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.