Prošlo je 13 godina otkako je nastao High School Musical 

20. januara 2006. godine Disney Channel je prvi put izbacio film High School Musical i to je ujedno jedan od njihovih najuspešnijih filmova svih vremena.

Najpopularniji dečko u školi, Troy Bolton i stidljijva devojka iz grada Gabriella Montez se sasvim slučjano upoznaju na karaoke večeri na dočeku Nove godine. Ispostavi se da Gabriella ide u istu školu u koju ide Troy. Ukratko, oboje se prijave za mjuzikl, dok im na put stane zla devojka Sharpay koja će učiniti sve da baš ona bude zvezda mjuzikla.

Tokom filma, Troy i Gabriella se susreću sa brojnim problemima kao što su prijateljstva, škola, roditelji, muzika i košarka. Takođe, film je pun zaraznih pesmica koje ti lako uđu u glavu.

U filmu glume zvezde kao što su: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Gabeel, Corbin Bleu i mnogi drugi. Otkako je film izašao, počele su uspešne karijere Zaca Efrona, Ashley Tisdale i ostalih. Vanessa i Zac su čak nekoliko godina bili zajedno i u stvarnom životu.

Od izlaženja filma, izašlo je mnogo različitih HSM proizvoda, a i sama ekipa je održala nekoliko koncerata zajedno. Pošto je film doživeo veliki uspeh, sa preko 7.7 miliona gledalaca, snimili su još dva filma koja su izašla u nekoliko narednih godina.

High School Musical 2 se događa na leto pre četvrte godine. Nakon ovoga sledi High School Musical 3: Senior Year, koji se prvo prikazivao u bioskopima. Poslednji deo HSM trilogije prikazuje poznatu ekipu Wildcats kako maturira.

Priredila: Nikoleta Jovičić

Foto: HEJ! arhiva

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.