Raspisan konkurs za srednjoškolce filmadžije

Konkurs za Školu dokumentarnog filma za srednjoškolce pod nazivom “Free Zone Filmmaker School” u školskoj 2017/18. godini otvoren je 16. oktobr u okviru programa Slobodna Zona Junior.

Škola je namenjena srednjoškolcima iz Beograda i okoline tog grada, a izabrani učenici će nakon usvojenih teorijskih znanja i praktičnih vežbi imati priliku i da snime svoj prvi film.

Stručni mentori, na čelu sa koselektorkom filmskog festivala “Slobodna zona” i nagrađivanom filmskom montažerkom Jelenom Maksimović, vodiće đake kroz sve faze stvaranja filma, pisanja scenarija, snimanja i montaže zvuka i slike.

Predavanja i vežbe biće održavane tokom vikenda u periodu od novembra 2017. do aprila 2018. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Konkurs je otvoren do srede, 25. oktobra, a izabrani kandidati biti obavešteni do ponedeljka, 29. oktobra.

Škola će početi da radi tokom 13. izdanja filmskog festivala “Slobodna zona”, odnosno 4. i 5. novembra 2017. godine. Prijave se šalju na adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org, sa motivacionim pismom, kratkim objašnjenjem ideje za film, biografijom učenika u nekoliko rečenica, i kontakt podacima (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).

Pohađanje “Free Zone Filmmaker School” škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Najbolji kratkometražni filmski radovi polaznika druge “Free Zone Filmmaker” škole imaće priliku da budu prikazani i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu “Slobodna zona” 2018. godine.

Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.