Razlozi da odmah prestaneš da budeš tužna!

 

Pročitaj ovih 5 iznenađujućih činjenica, a verujemo da ćeš posle toga izbeći ove osećaje onda kada možeš. Na primer da ti ne padne na pamet da tuguješ zbog raskida.

Stres bukvalno menja “hemiju” u mozgu

Medicinska istraživanja su pokazala da duže tugovanje ili bol zbog nečega bukvalno menjaju nivo hemikalija koje su povezane sa stresom u mozgu, čime se povećava rizik od srčanih oboljenja i moždanog udara.

Organizam postaje skloniji infekcijama

Nedavni gubitak voljene osobe može da učini organizam podložnijim bilo kakvim infekcijama, a to se posebno dešava starijim osobama.

Čini nas stalno umornim

Ako si u periodu tugovanja za nekim, onda primećuješ da se više umaraš. Razlog za to je što bol i tuga crpe našu energiju, pa je umor naš stalni pratilac.

Može da izazove anksioznost i depresiju

Logično je da ako smo duže pod stresom i tužni smo, to se odražava, pre svega na naše mentalno zdravlje. Anksiozni napadi i depresija su najčešći mentalni poremećaji do kojih može doći ako je period tugovanja predugačak.

Poremećaji u ishrani su češći

Kada je tužan neko se oseća “prazno”, pa nastoji da tu “prazninu” dopuni hranom i prejeda se. Neko zbog tuge i patnje ne može da jede i gubi apetit. I u jednom i u drugom slučaju radi se o poremećajima ishrane do kojih može doći ako smo dugo izloženi ovim osećajima.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.