Saša Jovanović Jovandeka: Vidimo se i slušamo na festivalima

Tokom juna meseca u Čumiću je bila promocija albuma “Tik-Tak” grupe PSI, koji je izdao Mascom Records, a ovih dana smo pričali sa frontmenom benda Sašom Jovandekom (Čikine bombone).

Poznato je da već imate višegodišnju, uspešnu karijeru sa Psychobilly bendom Granpa Candys. U kom trenutku ste odlučili da pokrenete bend/projekat Psi?
Bend, projekat PSI je nastao tako što smo se već dugi niz godina družili i sretali na raznim nastupima širom Evrope. Dane je dugo godina svirao u jednom od najuglednijih rockabilly bendova u Evropi, Lucky Marcell and the ramblin Three, a Terza u bendovima SUS, 888, Potres i Antifriz. Ideja je bila na osnujemo cover bend Misfits Tribute, imali smo par proba gde smo svirali pesme legendarnog horror punk benda Misfits. Ideja da ipak sviramo autorske pesme se dogodila slučajno a pesme koje smo pisali i komponovali su inspirisane istinitim događajima i spskim urbanim legendama.

Ko su članovi benda Psi? Reci nam nešto o svakome od vas….
Članovi benda su Dane Ceranić – kontrabas, svirao u bendovima Issues Of Life, Lucky Marcell & the ramblin Three. Marjan Terzić Terza – bubanj, svira u bendovima SUS, 888, Potres i Antifriz. Saša Jovanović Jovandeka – gitara i vokal, Čikine Bombone, Hellga, PSI.

Da li naslov albuma “Tik-Tak” simbolizuje nešto posebno?
Da. Vreme koje izmiče, nad kojim mi ljudi nemamo kontrolu, prostor između početka i kraja.

Koju pesmu ste odabrali za prvi singl?
Pesma “Napred, nazad “je prvi singl, snimili smo i spot koji će uskoro biti izmiksovan. Spot je snimljen u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ a tekst se bavi ljudima koji imaju podvojene ličnosti.

Da li postoji neki svetski rokabili bend sa kojim biste voleli da podelite binu?
Recimo Stray Cats.

Koji su vam planovi za ovo leto?
Imamo u planu da izbacimo što više video singlova i da se pojavimo na festivalima da nas čuje i vidi što više ljudi.

Priredila: Ivana Grabrović

Foto: Mascom records

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.