FILM “SAVEZNICI” STIŽE U BIOSKOPE: Istinita priča u kojoj je Bred Pit u ulozi tajnog špijuna

Neke istiniti priče čujete jednom i nikad ih ne zaboravite!

Tako je bilo i kad je scenarista Stiven Najt čuo priču o tajnim špijunima Maksu Vejtanu i Marian Bosežur u  drugom svetskom ratu koji su se ludo zaljubili, ali su postali smrtni neprijatelji kad su njihovi pravi identiteti razotkriveni.

Na osnovu njihove priče nastao je film “Saveznici” koji počinje da se prikazuje u našim bisokopima od četvrtka, 1. decembra. Ovo je novo ostvarenje oskarovca Roberta Zemekisa („Forest Gamp“, „Izgnanik“ i „Let“), a glavne uloge igraju Bred Pit i Marion Kotijar.

Priča koja je odmah zainteresovala Najta ticala se kanadskog špijuna i francuske učiteljice, pripadnice francuskog pokreta otpora koji su se upoznali na zadatku, a onda odlučili da se uprkos svemu venčaju; što obaveštajne službe nisu ohrabrivale. Ipak, sve je delovalo kao da se srećno završilo, sve dok jednog dana jedan od njih nije proglašen za dvostrukog agenta koji plasira informacije neprijatelju.

Godina je 1942, i 26 zemalja je stupilo u Antihitlerovsku koaliciju da se bori protiv nacista u Evropi. Po hitnom zadatku direktora Britanskih specijalnih operacija, kanadski avijatičar Maks Vejtan skače s padobranom u okupiranu Kazablanku da bi smaknuo nemačkog ambasadora. Tamo će se naći s očaravajućom pripadnicom francuskog pokreta otpora Marian koja je odabrana da mu glumi suprugu. Strast među njima će uskoro postati više od glume iako su suočeni s velikom opasnošću. Kad se ponovo vide u Londonu, njihova ljubav će se rasplamsati i oni će ubrzo zasnovati porodicu. Ali onda će doći dan kad će Maks biti obavešten da je njegov idilični život možda monumentalna obmana i to će pokrenuti očajničku trku za istinom kroz potencijalno smrtonosni lavirint granica i savezništva kako internacionalnih tako i ličnih.

Foto: Promo

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.