Serija “VIKINZI” od večeras svakog dana u 19h na Pink 2!

Planetarno popularnu istorijsku seriju “Vikinzi” (eng. “Vikings”) gledaoci TV Pink moći će da gledaju od večeras svakog dana od 19 časova na kanalu Pink 2.

“Vikinzi” je kanadsko-irska istorijska televizijska serija, čiji je tvorac i scenarista Majkl Hirst. Serija je snimana u Irskoj, a inspirisana je pričama o pustošenju, trgovini i istraživanju Severnjaka iz ranog srednjeg veka u Skandinaviji. Priča prati podvige vikinga Ragnara Lotbroka, jednog od najpoznatijih heroja iz nordijske mitologije, poznatog po pustošenju Engleske i Francuske, i njegove posade i porodice.

Serija predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera, prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca – brata Roloa, sina Bjorna, prve supruge i ratnice Lagerte i druge supruge, princeze Aslag.
Priča se zasniva na nordisjkim predanjima, delimično izmišljenim pričama zasnovanim na usmenoj tradiciji zapisanoj tek 200-400 godina nakon događaja koje opisuju. Dalja inspiracija uzeta je iz nešto novijih istorijskih izvora, a radnja serije smeštena je na početku vikinškog doba, od napada u Lindinsfaru 793. godine.

Legendarnog vikinga Ragnara tumači Travis Fimel, njegovog brata Roloa igra Klajv Stenden, sina Bjorna Aleksandar Ludvig, Ragnarovu prvu suprugu Lagertu Ketrin Vinik, dok drugu suprugu Aslag tumači Alisa Saterlend. U ostalim ulogama gledaćete i Džesalin Gilsing, Gustafa Skarsgarda, Džordža Blagdena, Gabrijel Birn, Donala Logua i Linusa Roača.

Serija ima pet sezona, dok šesta tek treba da počne sa emitovanjem. “Vikinzi” su dobili odlične kritike, posebno kada je reč o kostimima i glumačkoj postavi, a bili su nominovani za sve prestižne televizijske nagrade.

Fantastičnu istorijsku televizijsku seriju “Vikinzi” gledaćete od večeras svakog dana u 19 časova na kanalu Pink 2!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.