Serijal filmova „Planeta majmuna” inspiriše svet

U susret najnovijem delu popularne franšize „Planeta majmuna: Rat“, 20th Century Fox je napravio saradnju sa Institutom Jane Goodall kako bi pružili potrebnu negu šimpanzama, od kojih su mnoge bile žrtve nelegalne trgovine. Više od 150 šimpanzi biće zbrinuto i smešteno u Institut „Tchimpounga Chimpanzee Rehabilatation Center” u Republici Kongo, koje se prostire na površini od tri velika šumovita ostrva.

– Mislim da serijal Planeta majmuna navodi ljude da razmišljaju o primatima i vrlo verovatno o našem odnosu sa njima – kaže doktorka Jane Goodall i nastavlja: – A sve što nas navodi da razmišljamo o našoj humanosti u odnosu na ostatak životinjskog sveta je važno. Verujem da je serijal pomogao.

– Naša je čast i privilegija da zajedno sa „Institutom Jane Goodall” omogućimo potrebnu negu našim najbližim životinjskim srodnicima – izjavio je reditelj Matt Reeves i dodao: – Tokom snimanja Cezarovog putovanja, bio sam fasciniran koliko sam naučio o majmunima I šimpanzama, o ovim neverovatnim životinjama koje se organizuju, ponašaju, pa čak i socijalizuju na sličan način kao ljudi.

Kao znak zahalnosti, najveće ostrvo u okviru Instituta „Tchimpounga Chimpanzee Rehabilatation Center” dobilo je ime po heroju franšize – majmunu Cezaru, kojeg ove godine gledamo u nastavku Planeta majmuna: Rat, gde predvodi zajednicu genetski modifikovanih majmuna i ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.

Reditelju filma Mattu Reevesu je ovo drugi nastavak „Planete majmuna“ na kome radi i kako priznaje, njegova želja i entuzijazam prema ovoj priči ne jenjavaju.

Film će se naći u domaćim bioskopima od 13. jula, a u glavnim ulogama gledaćemo Woodyja Harrelsona, Steva Zena i Andyja Serkisa, kojeg smo pratili u poslednja dva nastavka ovog filma.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.