Šest stvari koje morate znati da biste bili uticajni TikToker

Svi smo se već upoznali sa TikTokom i super mogućnostima koje ovu aplikaciju čine trenutno najpopularnijom među tinejdžerima širom sveta. Ono što je sada glavno pitanje je kako biti uspešan, po mogućstvu jedan od vodećih TikTokera čije videe svi žele da pogledaju. Da se razumemo, ništa se ne dešava preko noći, ali postoje neka, već ustaljena „pravila“ koja su se pokazala uspešnim. Za početak predstavljamo vam šest koraka kojih se pridržava svaki poznati TikToker u kreiranju sadržaja.

Da, sadržaj, sadržaj, sadržaj – Što je veći broj pratilaca raste i vreme koje morate uložiti u kreiranje i plasiranje sadržaja. Šta to znači? Ukoliko je vaš profil još uvek u razvoju, nema potrebe da objavljujete 10 videa dnevno, dovoljan je jedan. Ali vodite se time da je važan kvalitet, a ne kvantitet! Nemojte da izbacujete sve što vam padne na pamet. Ne može vam svaka oblast biti prirodna. Izgledaćete fejk. Takođe, trudite se da taj sadržaj bude u dobroj rezoluciji. To ne znači da vam je potrebno da zaposlite profesionalnog kamermana, ali za početak držite fotoaparat mirno, koristeći stativ. Popularni tripod je verovatno jedan od prvih TikTok aksesoara svakog početnika.

Budite deo zajednice – Vodite računa o svojim pratiocima, kasnije fanovima. Odgovarajte im na komentare. Oni će to, i te kako, ceniti. Ne zaboravite i da lajkujte druge, pogledajte i komentarišite video snimke svojih kolega. Tako ćete napraviti nove kontakte i na taj način otvoriti prostor za saradnje u zajedničkim videima koji su jako popularni.

Postujte u realnom vremenu – Ne možete dozvoliti da nekoliko dana budete nekativni. Važno je da imate dobru internet konekciju i da vaš sadržaj bude „svež“. Pratioci vole da budu u toku sa dešavanjima u vašem životu, a ne da to saznaju nakon nekoliko dana. Danas je to bar lako. Nedavno je kod nas Vip mobile prvi na tržištu ponudio TikTok dodatak sa neograničenim internetom za korišćenje ove aplikacije.Ovo je prava prilika da iskoristite njihovu ponudu do kraja septembra i ugrabite prva 3 meseca besplatnog neograničenog interneta za TikTok. To smo vam rešili!

Pratite TikTok trendove – Ovde vam niko ne zavidi na talentu. Mnogi TikTok-ovi kreativci prave video zapise o sebi kako rade nešto dobro. To bi moglo biti igranje nekog instrumenta, igranje sporta, skejtbord ili čak nešto manje uobičajeno, poput žongliranja ili jedenja vatre. Mnogi plesači demonstriraju svoje veštine u video zapisima koji se sinhronizuju usnama. Još jedna super vrsta videa je kreiranje videa u kojem dajete instrukcije kako nešto uraditi, napraviti i slično. Naravno, u skladu sa temama koje obrađujete.

Informišite – Čak i najveći fan TikTok-a prepoznaje da postoje dešavanja izvan njega. Mnogi sledbenici TikTok-a veoma su zainteresovani za ono što se dešava u svetu i oko njih i žele da budu u toku sa aktuelnim događajima. To ne znači da treba tragati sa videom ili prisustvovati nekom događaju. Jednostavno snimite video koji daje vaše mišljenje o omiljenom filmu, popularnoj televizijskoj emisiji ili sličnoj aktuelnoj temi i pitajte pratioce šta oni misle o tome.

Pokrenite hashtag challenge – Ovo je odličan način da kreirate veći engagement. Kada kreirate video izazov koristite određene prilagođene hashtagove kako biste ohrabrili korisnike da stvaraju video zapise na neku temu. Napravite uvodni video u kojem demonstrirate izazov i objasnite drugima šta biste želeli da urade kako bi odgovorili na vaš izazov. Da bi izazov uspeo, treba biti jednostavan. Niko neće prihvatiti pretežak zadatak. Takođe, suština je da bude zabavno, jer je to glavni razlog zašto ljudi vole da budu deo njih.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.