Smuti od bundeve za jak imunitet!

Sezona budneva je počela, a kao što znamo, bundeve se mogu konzumirati i slatke i slane. Bundeva je odličan izvor vitamina A i C, kao i omega 3 masnih kiselina, te je idealna jesenja namirnica za jak imunitet.

Ukoliko voliš smutije, isprobaj ovaj i sigurni smo da ćeš uživati!

SMUTI OD BUNDEVE

Potrebni sastojci:

1-2 kriške skuvane budneve

1 banana

1 jabuka

kašika meda

kašika cimetasmut

kašika kikiriki putera

šolja jogurta/mleka

Način pripreme:

Skuvaj bundevu i ostavi da se ohladi. Zatim je oljušti i jednu ili dve kriške (možeš i više ukoliko voliš bundevu ili praviš smuti za više ljudi) ubaci u blender. Dodaju oljuštenu bananu, jabuku, cimet, med i jogurt/mleko. Sve dobro izblendiraj. Za bolji ukus možeš dodati čija semenke ili laneno seme, kao i drugo voće koje voliš. Uz to, ukoliko voliš gušći smuti, dodaj pola šolje muslija ili ovsenih pahuljica.

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.