Sezona budneva je počela, a kao što znamo, bundeve se mogu konzumirati i slatke i slane. Bundeva je odličan izvor vitamina A i C, kao i omega 3 masnih kiselina, te je idealna jesenja namirnica za jak imunitet.
Ukoliko voliš smutije, isprobaj ovaj i sigurni smo da ćeš uživati!
SMUTI OD BUNDEVE
Potrebni sastojci:
1-2 kriške skuvane budneve
1 banana
1 jabuka
kašika meda
kašika cimetasmut
kašika kikiriki putera
šolja jogurta/mleka
Način pripreme:
Skuvaj bundevu i ostavi da se ohladi. Zatim je oljušti i jednu ili dve kriške (možeš i više ukoliko voliš bundevu ili praviš smuti za više ljudi) ubaci u blender. Dodaju oljuštenu bananu, jabuku, cimet, med i jogurt/mleko. Sve dobro izblendiraj. Za bolji ukus možeš dodati čija semenke ili laneno seme, kao i drugo voće koje voliš. Uz to, ukoliko voliš gušći smuti, dodaj pola šolje muslija ili ovsenih pahuljica.