SOS: Da li da načinim prvi korak?

Hej hej! Ovako – ima jedan dečko, upoznali smo se još u aprilu mesecu (oko Uskrsa), kada je on bio u Beogradu zajedno sa mojom rođakom. Inače je iz Skoplja i razlika u godinama nije za zanemariti (ja imam 17 on 22). I pored toga, od dana kada smo se upoznali pa do danas on meni ne izlazi iz glave… Anyway. Kad se vratio u Skoplje posle par dana čuli smo se možda dva puta. Bila sam sigurna da nema nikakve šanse da ima bilo kakva osećanja prema meni, i mada nisam to zaključila po njegovom ponašanju mislim da me smatra klinkom. Zaljubila sam se, to je jasna stvar i iskreno nikad do sad nije ovoliko dugo trajalo. Pre par dana mi se javio na Instagramu, pitao me da mu pošaljem slike i tad smo nešto malo pisali i rekao mi je da želi ponovo da dođe u Beograd, i da će kada ja dođem u Skoplje da me vodi gde god poželim.. E od tad se javlja svako veče, pita me kako sam, šta radim, kakav mi je dan. Uvek mi pošalje i neki smajlii (😘💋❤💟…). I dalje mi je teško da poverujem da to sve znači da ima neka osećanja, alii činjenica je da misli na mene i to mi se mnogo sviđa. Ipak volela bih da znam šta to sve stvarno znači i da li da se nadam nečemu ili ne. Da li da nešto pokušavam? Sad me je i nekako strah da će ponovo da prestane da se javlja. I kad se javi ja ne umem da razvijem konverzaciju pa se tako brzo i završi… UPOMOĆ!

SAVET: Istina je da razlika u godinama nije baš zanemarljiva, ali takođe nije ni toliko strašna. Ipak, nešto drugo tu pravi problem, a to je udaljenost mesta u kojima živite. Očigledno je da ti se on dopada, i po svemu što navodiš postoji mogućnos da je i on zainteresovan za tebe, pa pre nego što se u bilo šta upustiš razmisli koliko ti je to okej s obzirom na daljinu. Ako bi se nešto desilo između vas, verovatno bi vam bilo jako teško da se često viđate i slično. Ipak, ako si spremna da preduzmeš taj rizik, okej je da pokušaš nešto između vas. Pokušaj da se opustiš tokom vaše konverzacije i da ne razmišljaš previše o tome koji su razlozi njegovog javljanja itd. Pokušaj da budeš spontana i da samo pratiš temu razgovora, zatim pokušaj i ti da održavaš konverzaciju tako što ćeš mu postaviti neko pitanje. Ako osetiš da je dobar trenutak, možeš ga pitati nešto o njemu, o tome šta voli, koja su mu interesovanja i slično. Takođe, ne moraš uvek da čekaš na to da se on tebi javi, slobodno se i ti nekad javi i tako mu stavi do znanja da si zainteresovana da održite kontakt, pa i za nešto više. Ukoliko se sve to nastavlja kao i do sad, i ako ti to želiš – okej je da nešto pokušaš. Nemoj previše da razmišljaš, opusti se i prati situaciju. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.