Stajaće ovacije na premijeri “ZLOGONJA”

Svečana premijera domaćeg filma “ZLOGONJE” održana je u Kombank dvorani u Beogradu. Zbog velikog interesovanja bile su organizovane čak dve projekcije, od 18 i 19 časova.
Autorska i glumačka ekipa filma poklonila se publici na kraju obe projekcije i doživeli ovacije koje su trajale nekoliko minuta. Atmosfera koja je vladala cele večeri bila je topla i pozitivna, svi su bili veseli i nasmejani, naročito mladi glumci, Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, koji su jedva čekali da domaća publika pogleda film.

Reditelj Raško Miljković izjavio je da je rad sa ovom ekipom u njemu budio dodatnu kreativnost i davao mu energiju, da se kod mladih glumaca i saradnika osećao polet i velika želja, a da su starije kolege svojim iskustvom bile dodatni pokretač i značajna podrška.

Pored glumaca i autora filma, premijeri su prisustvovali kolege glumci i druge javne ličnosti, koji su za film “ZLOGONJE” imali samo reči hvale.

Ova priča nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige “O dugmetu i sreći” autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent ​i na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma “ZLOGONJE” je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd, Opština Stari Grad.

ZLOGONJE je priča o Jovanu i Milici, desetogodišnjacima koji se upoznaju kada Milica nenadano stigne u Jovanov razred. Da ga druga deca ne bi emotivno povređivala, usamljeni Jovan je izgradio svoj svet iz mašte u koji Milica malo po malo uspeva da se probije. Ona ga poziva u avanturu oslobađanja njenog oca od nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica koja je začarala tatu. Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubrzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj mašti. A najveća prepreka od svih za Jovana je upravo on sam. Jovan će morati da prihvati sebe takvog kakav jeste i zdušno se baci u najveću avanturu od svih – život. Kada to učini pred njim se otvara ceo jedan novi svet, u kome će zajedno sa Milicom otkriti istinsku prirodu veštice i na potpuno neočekivan ali i zreo način savladati njenu pretnju. I postati pravi heroj.

U utorak 25. i sredu 26. septembra ekipa filma prisustvovaće premijernim projekcijama i družiti se sa publikom u Kragujevcu (bioskop Cineplexx Kragujevac Plaza) i Novom Sadu (bioskop Arena Cineplex).

Film “ZLOGONJE” od četvrtka 27. septembra biće na redovnom repertoaru svih bioskopa u Srbiji i regionu.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.