TESLA ZONA NA FESTIVALU NAUKE: Uporedi svoju koncentraciju sa džedajskom

U čast 160. godišnjice rođenja jednog od najblistavijih umova čovečanstva – Nikole Tesle, Festival nauke u svom jubileju, posvećuje značajan deo programa upravo ovom naučniku.

EPS Tesla zona, smeštena u hali 3A, smišljena je u cilju skretanja pažnje na značaj Teslinih izuma i predstavlja važnu novinu u programu jubilarnog, 10. Festivala nauke.

Fizika, elektrotehnika, akustika, neuronauke, radiotehnika, programiranje, robotika i istorija nauke su discipline koje će dominirati EPS Tesla zonom.

Društvo fizičara Srbije rešilo je da zadivi sve posetioce EPS Tesla zone na Festivalu nauke i priušti im spektakularan doživljaj prave ultrazvučne levitacije! Kako se prostiru zvučni talasi, šta su zvučne frekvencije i kako utiču na svakodnevni život, kako nastaje naučna govornica jesu samo neka od pitanja koja svoje odgovore kriju na X Festivalu nauke.

Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ i Društvo za neuronauke Srbije su odvažnim posetiocima pripremili ponudu na desetom Festivali nauke koja se ne odbija. Naime, odvažni će dobiti priliku da uporede svoju koncentraciju s džedajskom ili prosto pokazati okolini svoje trenutno raspoloženje ali na posve neobičan način. Usput će savladati osnove neuronauke i saznati sve o frekvenciji moždanih talasa slabim strujama, koje su bitne za naše funkcionisanje.

Na zahtev publike, iz Austrije pravo na jubilarni Festival nauke vraća se Circus Lumineszenz sa novim, nezaboravnim zvučnim i svetlosnim instalacijama. Posetioci će dobiti priliku da preuzmu dirigentsku palicu i zaplešu kroz laserske zrake, stvarajući tako jedinstvenu muziku i autentično vizuelno šarenilo.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.