Top 10 najpopularnijih glumaca u 2016-oj godini

Najpopularnije glumice u 2016. godini, po sajtu imdb su Margot Robbie, Emilia Clarke i dvanaestogodišnja Millie Bobby Brown koja je stekla popularnost serijom “Stranger Things”. Sajt imdb je u vlasništvu kompanije Amazon, te se istraživanje zasniva na svetskom broju poseta i pretraga određenoj stranici.

Najtraženija je bila australijska glumica Margot Robbie koja je privukla pažnju publike tumačenjem lika Harley Quinn u ovogodišnjem filmu „Odred otpisanih“. Takođe, glumila je i životnu saputnicu Gospodara džungle u “Legendi o Tarzanu” i luckastu novinarku u politički kontroverznom “Whiskey Tango Foxtrot“. U 2014. je proglašena za najbolju novu glumicu, dok je 2015. dospela na treće mesto najtraženije filmske zvezde.

Zvezda serije “Igra prestola” Emilia Clarke je zauzela drugo mesto. Pored uloge majke svih zmajeva u proslavljenoj seriji, pojavila se i u romantičnoj drami “Dok nisam srela tebe” pored zvezde “Igara gladi” Sama Claflina.

Serija koja je pobrala sve ovogodišnje lovorike što se publike tiče je Netflixov natprirodni triler “Stranger Things”. Pored Millie Bobby Brown, koja tumači jednu od glavnih uloga, ova serija je proslavila i Natalia Dyer koja se našla na imdb-ovoj listi mladih nada na 4. mestu.

Zanimljivo je da su se na listi popularnosti ove godine obrela svega dva muškarca: Tom Hardy i Leonardo DiCaprio.

Kompletna lista najpopularnijih glumica/glumaca glasi:

 1. Margot Robbie
 2. Emilia Clarke
 3. Millie Bobby Brown
 4. Tom Hardy
 5. Morena Baccarin
 6. Gal Gadot
 7. Alicia Vikander
 8. Daisy Ridley
 9. Haley Bennett
 10. Leonardo DiCaprio

Što se mladih nada tiče, na listi top 10 novih filmskih zvezda su se našli:

 1. Millie Bobby Brown
 2. Haley Bennett
 3. Tom Holland
 4. Natalia Dyer
 5. Brie Larson
 6. Evan Rachel Wood
 7. Adam Driver
 8. Sam Claflin
 9. Jeffrey Dean Morgan
 10.  Sofia Boutella

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.