Tradicionalni maturantski ples na Sava Promenadi

Tradicionalni maturantski ples, kojim učenici završnih godina srednjih škola obeležavaju kraj jednog perioda druženja, u Beogradu se i ove godine održava na jednom od najlepših šetališta prestonice, Sava Promenadi u okviru Belgrade Waterfronta. Tačno u podne, u petak, 18. maja, zajedno sa drugarima širom Srbije i Evrope, beogradski maturanti zaplesaće uz muziku Johana Štrausa, i na zabavan i razdragan način pokušati da obore Ginisov rekord za najmasovniji simultani ples.

Manifestacija pod nazivom „European Quadrille Dance Festival“ u Srbiji je počela da se organizuje 2005. godine, kada su prvi domaći maturanti zaplesali kadril u Kraljevu. Od tog trenutka, zajedničkom plesu pridružilo se više desetina gradova, čiji stanovnici svake godine na ulicama i trgovima uživaju u prizoru koji oslikava lepotu, mladost i scensku umetnost.

Prošle godine, u događaju koja se iz godine u godinu sa nestrpljenjem očekuje učestvovalo je oko 1.500 beogradskih maturanata iz 23 srednje škole i dve škole za decu sa posebnim potrebama. Evropski maturanti igrom su oborili Ginisov rekord još 2011. godine, kada je u isto vreme plesalo čak 33.202 učesnika.

Cilj ove manifestacije je promocija tolerancije, mira i prijateljstva, kao i povezivanje mladih u celoj Evropi. Pridružite nam se da uz ples proslavimo mladost na obali Save!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.