Tri lekcije kojima nas je naučila Pepeljuga

Bajke su bile najlepši i najlakši način da nam roditelji pomognu da utonemo u san. Kako odrastamo, gledamo ih kroz drugačije boje naočara i shvatamo da one imaju poentu – da nas one uče životnim stvarima.

Svaka bajka počinje neostvarenim snom i željom za drugačijim životom. Pre nego što se serija magičnih događaja pokrene, uvek postoji onaj osećaj da mora da postoji nešto bolje i nešto više što čini svakodnevicu. Sva sreća pa se tu priča ne završava. U jednom trenutku sve dobija smisao. Perspektiva se menja i priča prosečne osobe koja živi prosečnim životom dobija fantastične proporcije.

Kada govorimo o Pepeljugi, njena promena dešava se onog trenutka kada, tlačena i rastrzana životom sa maćehom i gnusnim sestrama, bira da uđe u svoju magičnu priču, odnosno u bundevu pretvorenu u kočiju.

Sve dok pokušavate ima nade da se vaše želje i ostvare

Nije dovoljno samo želeti, voleti i hteti da se nešto dogodi. Stvari se dešavaju kad pokušavamo. Ako ne uspemo, znamo da smo pokušali tek nekolicinu puta i ako verujemo, uspećemo naredni put.

Budite hrabre

Hrabrost je najveća odlika snage i istrajnosti. Budite ljubazne i fine, jer je vrlina ostati takav i pored svih nepravdi koje te zadese. Ostanite svoje. To je neprocenjiva vrednost današnjice.

Nijedna čarolija ne traje dugo

Tako da – budite prisutni u trenutku celim svojim bićem i uživajte dok traje.

Foto: Guliver Thinkstock

Izvor: mycupoftea.rs

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.