U nedelju se održava “2017 MTV Video Music Awards” dodela

Dodela muzičkih nagrada “2017 MTV Video Music Awards” dodržaće se u nedelju noć u američkom gradu Inlevudu u Kaliforniji.

Najveći broj nominacija, čak osam, osvojio je reper Kendrick Lamar, a slede ga Katy Perry i The Weeknd koji su u trci za pet “Moon Person” statua.

Nastavljajući pravilo ustanovljeno na “2017 MTV Movie & TV Awards”, kategorije Najbolji ženski izvođač i Najbolji muški izvođač su ukinute i zamenjene rodno neutalnom kategorijom – Izvođač godine, za koju su nominovani Kendrick Lamar, The Weeknd, Bruno Mars, Ed Sheeran, Ariana Grande i Lorde.

Katy Perry će se prvi put oprobati u ulozi voditeljke MTV VMA dodele, a takođe će izvesti i medli svojih pesama. Čast da bude nagrađena najprestižnijom nagradom, “Michael Jackson Video Vanguard Award” pripala pevačici P!nk za njenu 15 godina dugu i uspešnu karijeru. P!nk će predstaviti pesmu “What About Us”,  prvi singl sa novog, sedmog studijskog albuma.

Pored nastupa Katy Perry i P!nk, na “2017 MTV Video Music Award” ceremoniji nastupiće još Kendrick Lamar, Miley Cyrus, Ed Sheeran, Lorde, Shawn Mendes, Thirty Seconds to Mars, Fifth Harmony, Gucci Mane, Logic, Khalid, Julia Michaels i Post Malone, a očekuju se i dva nastupa “sa daljine” – Demi Lovato će nastupiti iz Las Vegasa, dok će bend DNCE i rok ikona Sir Rod Stewart zajedno izvesti obradu kultnog hita “Da Ya Thinhk I’m Sexy” iz 1978. godine.

http://www.mtv.com/video-clips/6jb3yc/vma-2017-brace-for-your-2017-vma-performers

Više informacija, snimaka i fotografije izvođača možete da nađete na http://www.mtv.com/vma

Foto: David LaChapelle/MTV VMA

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.