Uspešna serija “Rat svetova”, produkcije “Urban Myth Films”, vraća se na FOX kanal sa drugom sezonom!

Posle međunarodnog uspeha prve sezone, serija “Rat svetova”, kompanija CANAL+ i FOX, i autora i dobitnika nagrade BAFTA Hauarda Overmana (serije “Neprilagođeni”, “Luda glava” i “Merlin”), vraća se sa novim ciklusom.

Savremena ekranizacija poznatog romana H. G. Velsa, čija je radnja smeštena u Francusku i Veliku Britaniju, ostvarila je veliki uspeh u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Africi, Aziji i Australiji. Rat svetova” oborio je rekorde gledanosti na kanalu CANAL+, kao deo originalnog sadržaja. Serijal se emitovao na kanalu FOX u više od 50 država širom Evrope i Afrike, i ostvario je najuspešniju regionalnu premijeru od 2016. godine. Takođe, “Rat svetova” bio je najuspešnija nova serija na kanalu FOX u Velikoj Britaniji još od 2012, a prva sezona postala je i jedan od omiljenih serijala u SAD na kanalu EPIX.

Glumačku postavu predvode dobitnik Zlatnog globusa Gabrijel Birn (serija “Na terapiji”), nominovan i za nagrade Emi i Toni, i Dejzi Edgar Džouns (serija “Obični ljudi”). U ostalim ulogama pojavljuju se Lea Draker, Nataša Litl, Stefani Kailard, Adel Benšerif, Taj Tenant, Stiven Kembel Mur, Bajo Gbadamosi, Aron Hefernan i Emili de Prejzak.

Reditelj Ričard Klark (serija “Doktor Hu”), koji je potpisao drugi deo prve sezone, režiraće ovog puta prve četiri epizode, a preostale četiri Ben. A Vilijams.

Rat svetova” je razvio francuski Studiocanal uz pomoć produkcijske kuće Urban Myth Films, u saradnji sa kompanijama CANAL+ i FOX. Serijal će se i dalje emitovati na kanalu EPIX u SAD.

Džoni Kops i Džulijan Marfi, izvršni producenti i osnivači “Urban Myth Films”, poručuju:

– Svi u kompaniji “Urban Myth Films” presrećni smo zbog uspeha serije i uzbuđeni smo što imamo priliku da pratimo njene junake u još jednom ciklusu.


U prvoj sezoni “Rata svetova“ napad vanzemaljaca skoro je izbrisao čovečanstvo i ostala je samo nekolicina preživelih. Invazija je najviše uticala na Emili (Dejzi Edgar Džouns), koja je otkrila da je na neobičan način povezana sa vanzemaljcima.

U nastavku serije, junaci će biti očajni zbog saznanja da bi napadači mogli da budu ljudska bića. Čeka ih opaka borba kako bi odbranili svoju planetu. Želja za preživljavanjem dovešće neke i do razmatranja o žrtvovanju bližnjih…

Izvršni producenti dramskog serijala su Hauard Overman, Džulijan Marfi i Džoni Kaps iz “Urban Myth Films”.

Foto: sire-media-foxrs.fichub.com/

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.