Vulkan izdavaštvo sprema preko 70 novih naslova za Sajam knjiga

Vulkan izdavaštvo obradovaće sve ljubitelje književnosti sa preko 70 novih naslova na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. U prethodnih godinu dana između dva Sajma, Vulkan izdavaštvo objavilo je preko 500 naslova iz oblasti beletristike, domaće književnosti, enciklopedijskih izdanja i dečje književnosti.

Glavni gost iz inostranstva na štandu Vulkan izdavaštva biće rumunski pisac Igor Bergler. On će tom prilikom predstaviti hit Bukurešta, intrigantnu knjigu Izgubljena Biblija. O kakvoj knjizi je reč govori podatak da je u pitanju najprodavaniji roman u Rumuniji u poslednjih 20 godina.

Na Vulkanovom štandu naći će se i nove knjige dobro poznatih pisaca bestselera kao što su: Gijom Muso “Devojka i noć”, Donato Karizi “Čovek iz lavirinta”, Jusi Adler-Olsen “Selfi”, Mateo Strukul “Dinastija Mediči: Propast jedne porodice”, Džodžo Mojes “Zauvek moj dragi”…

Pored brojnih svetskih bestselera, čitaoce očekuju i klasici, dela iz popularne psihologije kao i istorijske monografije, među kojima posebno mesto zauzima dopunjeno izdanje Ilustrovane istorije Srba, u kojem se po prvi put na vanvremensko delo Vladimira Ćorovića nadovezuje tekst Milana St. Protića koji obrađuje burne godine srpske istorije od Prvog svetskog rata do poslednje decenije XX veka.

Naši najmlađi čitaoci pronaći će nove omiljene romane tradicionalno na Vulkančić štandu, a za one nešto starije tu je edicija Vulkan Young Adult, iz koje izdvajamo knjige Rozamund Hodž “Surova lepota”, Šeron Has Roat “Nevidljiva” i mnoge druge.

I ovogodišnji Sajam obeležiće romani mnogobrojnih domaćih autora kao što su: Olivera Jovanović, Filip Grbić, Milan St. Protić, Slobodan Stanišić i drugi.

Nova knjiga Olivere Jovanović “Vreme je ljudsko talas na kamenu” predstavlja spoj istorijskih činjenica i umetničke fikcije. Naš mladi, istaknuti i nagrađivani pisac Filip Grbić, govori o duhovnoj obmani u novom romanu “Prelest. Milan St. Protić vrhunski poznavalac istorije, čiji je roman prvenac “Sinajsko jevanđelje” publika sa oduševljenjem prihvatila, novu knjigu”Zemlja Viljema Tela”, piše inspirisan Švajcarskom, zemljom u kojoj je i sam boravio.

Kao i uvek, posvećen najmlađim čitaocima, autor najlepših dečijih priča, Slobodan Stanišić, predstavlja knjige iz biblioteke “Istorijska potraga”. Osmišljena na vrlo kreativan i zabavan način, ova izdanja ulepšaće mališanima detinjstvo i naučiti ih najbitnije činjenice o velikanima srpske istorije.

Osim knjiga Slobodana Stanišića, Vulkan izdavaštvo sprema mnogobrojne naslove koje će mališani obožavati. “Priče za laku noć za male buntovnice 2” koje potpisuju Elena Favili i Frančeska Kavalo su nova vrsta bajki koje će inspirisati devojčice širom sveta pričama o 100 žena heroja. Tijago de Morais sa knjigom “Atlas mitova”, uz pomoć mapa sa bogovima, herojima i fantastičnim stvorenjima predstaviće neke od najzanimljivijih kultura sveta. U knjizi “Sveznalice: Kako i zašto? Sve o svemu u 700 pitanja i odgovora” najmlađi čitaoci pronaći će odgovore na gotovo sva pitanja koja svakodnevno postavljaju.

Ovo su samo neka od istaknutih imena i naslova koji će krasiti Vulkanove štandove od 21. do 28. oktobra na predstojećem Sajmu knjiga. Osim standardnih sajamskih popusta, sve kupce očekuju pokloni, druženja i tradicionalno dobra zabava!

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.