Zabavne činjenice o filmu “Pirati sa Kariba: Salazarova osveta”

Pre nego što kreneš u bioskop, pročitaj zabavne činjenice o filmu “Pirati sa Kariba: Salazarova osveta”

1. Novopridošli član piratske porodice Henry, koga tumači glumac Brenton Thwaites, fan je “Pirata sa Kariba” još od prvog dela koji je gledao kao mali u Queenslandu, u Australiji. Stoga, niko na svetu nije bio srećniji od njega kada je dobio ulogu u “Salazarovoj osveti”, koja se uglavnom snimala u… Queenslandu!

2. Kao i prilikom snimanja prethodnih delova “Pirata sa Kariba”, tokom kojih se stvaralačka ekipa borila sa prirodnim nepogodama širom planete, ni “Salazarova osveta” ih nije bila pošteđena. Naime, set je bio na udaru ciklona nazvanog Marcia, koji je nedeljama zasipao ekipu kišom.

3. Detaljan set grada St. Martin, koji je dizajnirao Nigel Phelps se prostire na preko 20 hiljada kvadratnih metara. Iako se većina zgrada sastoji samo od fasade, dve zgrade su podignute u potpunosti: Grimesova taverna i Swiftova kuća mapa. Pojedine građevine su dizajnirane od lakih materijala tako da su mogle da se ručno prenesu na različite lokacije čime se sticao utisak da je grad veći nego što jeste.

4. Svaka prodavnica u St. Martinu je imala neke artikle izložene ispred ulaza, poput sušenog oktopoda i lignje koji su bili pravi i smrdeli kao pakao usled prženja pod filmskim reflektorima tokom nekoliko dana snimanja.

Još zanimljivosti o ovoj piratskoj avanturi pročitajte u novom broju HEJ!-a koji je u prodaji!

Foto: Taramount film

1 Comment

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.