Zašto sanjaš bivšeg dečka?

Da li vam se dešava da često sanjate bivšeg dečka?

Ukoliko mislite da je to nešto loše, ili da nešto nije u redu sa vama, mi ćemo vam reći da niste jedini.

Nešto ovako se događa s vremena na vreme svakome od nas, a nekada se dešava da bivšeg partnera sanjamo danima, pa čak i nedeljama. Da li ste zbunjeni i zanima vas šta znače ovakvi snovi?

Američki sajt „DreamsCould“ odlučio je da sprovede istraživanje među svojim čitaocima. Ispostavilo se da Amerikanci veoma često sanjaju svoje bivše.

Terapeut Teri Orbeč razbija mitove da “ako sanjate, onda mislite o njemu” ili “uskoro ćete se sresti”, i tvrdi da iznenadno pojavljivanje bivšeg u snovima govori samo o vašim osećanjima. Najverovatnije da vaša osećanja prema njemu, bila to mržnja ili nežnost, još nisu potpuno nestala. Na fiziološkom nivou, vaši snovi znače samo jednu stvar: vaš mozak pokušava da u potpunosti razume sva pitanja i misli koji se tiču bivšeg partnera.

Ako se to događa često, a naročito ako niste usamljeni, naš savet je da dobro razmislite, preispitate svoje misli, pokušate da razumete prošlost i pustite je. Tako ćete se osloboditi teškog opterećenja i pružiti sebi šansu za novu vezu.

Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.