Prenosimo vam recept lagane i nadahnjujuće voćne tortice koja ne samo da će utoliti vašu želju za slatkišima već će vas možda i navesti da shvatite da se možete hraniti zdravo i ukusno!
Sastojci za podlogu:
100 g sitno mlevenih badema
50 g kokosa u listićima
25 g mlevenih semenki suncokreta
70 g maslaca
zaslađivač po želji
Sastojci za nadev od jagoda:
400 g svežih jagoda
1 kašika eritritola (niskokalorični zaslađivač)
1 kašika želatina (ukoliko su jagode previše vodene)
Sastojci za šlag:
1/2 šolje slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte sve navedene sastojke za podlogu i tako dobijenu smesu sipajte u kalup koji ćete obložiti masnim papirom. Kada sipate smesu, kalup stavite u frižider.
U šerpu srednje veličine kuvajte jagode. Kada počnu da puštaju svoj prirodni sok, dodajte kašiku zaslađivača, blago ih promešajte i nastavite da ih kuvate na umerenoj temperaturi uz blago mešanje. Nadev mora biti dobro skuvan, odnosno gust, kako se ne bi razlio prilikom sečenja torte i iz tog razloga vam preporučujemo da dodate kažiku želatina koju ćete predhodno razmutiti sa četiri kašike vode. Vruć nadev prelijte preko dobro ohlađene podloge i odložite ga u frižider na minimum sat vremena.
Nakon što se smesa ohladila, slatku pavlaku premažite preko. Torticu ukrasite sa komadićima jagoda.
Uživajte!