Iz pera Natalije Paunović: Zanimljivosti o Gigi Hadid

Dvogodišnja devojčica, punih usana, plave kose i tena boje meda, davne 1997. godine očarala je osnivača modne kuće Guess, Paula Marciana. Bila je model njegove nove Baby Guess linije, gde je nesumnjivo pokazala da je predodređena za velika dela. Danas je Gigi Hadid jedan od najtraženijih supermodela u svetu.

Rođena je kao Jelena Noura Hadid 1995. godine u Los Anđelesu, kao ćerka bivšeg holadskog top modela Yoladne Foster i Palestinca Mohameda Hadida, čemu i duguje svoj egzotični izgled.

Zvaničan ulazak na modnu scenu bila je 2012. godina kada ju je časopis ,,Sports Illustrated’’ svrstao u top deset najlepših manekenki. Potom se preselila u Njujork, od kada njena karijera počinje da ide uzlaznom putanjom. Gigi je model jedne od najpoznatijih modnih agencija na svetu IMG Models, a trenutno je muza Carine Roitfeld, pa se zato našla na naslovnoj strani njenog magazina CR Fashion Book. Njen talenat uskoro je prepoznao i Tom Ford, pa je za njega radila kampanju nove linije parfema.

Veoma aktuelna bila je i kolekcija kuće Tommy Hilfinger, čiji je Gigi bila kodizajner. Linija pod nazivom Tommy i Gigi, doživela je neverovatnu popularnost kao i veliku potražnju na mnogim sajtovima. Još jedan uspešan projekat ovog mladog top modela jeste i rijaliti koji je pokrenula sa prijateljicom i koleginicom Kendal Jenner. U pitanju je Gigi i Kendal šou koji se prikazuje na njihovim instagram profilima. Ovo je zasenilo mnoge javne ličnosti, oduševilo fanove i postalo primer jedne dobre promocije putem društvenih mreža.

Uspon u modnom svetu samo je potvrdio fotograf Steven Meisel, fotografijama u kalendaru Pirelli za 2015. godinu. Zatim su usledile naslovne strane najprestižnijih časopisa kao što su Vogue, Elle, Bazzar, brojne nedelje mode na kojima je iznela modele najcenjenijih svetskih modnih kuća kao što su Versace, Miu Miu, Fendi, Elie Saab i mnogi drugi.

Vrlo važan segment u njenoj karijeri svakako je saradnja sa brendom Viktorija Sikret, gde je kao jedan od anđela krajem prošle godine stekla prva krila. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a već sada predstavlja osobu iza koje stoji zavidna karijera.

Iako je zaštitno lice Maybellinea postala 2015. godine, saradnja je ovog oktobra dostigla viši nivo. Naime, Džidži je kreirala svojevrsnu paletu koju je nazvala Jetsetter, a ideja je da ona sadrži sve što je potrebno jednoj manekenki na putovanju ili kad nema vremena da se našminka kod kuće. To znači da u paleti možemo pronaći: senku za svakodnevni i večernji izgled, korektor, rumenilo, bronzer, hajlajter, maskaru i balzam za usne. Počev od kutije u milenijumsko roze boji, pa do nijansi proizvoda, sve je u skladu sa senzibilitetom i željama same kreatorke.

Zbog velikog uspeha Jetsetter palete, koja je po izlasku rasprodata za svega devedeset minuta, Džidži je kreirala još proizvoda (maskara, puderi, olovka za usne , ruževi i senke u novim nijansama) koji adekvatno nastavljaju i upotpunjuju prvobitnu ideju; odišući stilom i duhom ovog modela.

Međutim, kao što to obično biva, osim zbog modelinga u žiži javnosti često se pojavljuje i zbog veze sa pevačem Zaynom Malikom. Ipak, trudi se da balansira između želje da bude bliska sa svojim fanovima i sačuva privatni život, u čemu za sada i uspeva. Takođe, ona napominje da svoj status zvezde ne želi da uzme zdravo za gotovo, trudeći se da se seti svojih početaka i da joj slava nikad ne udari u glavu.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.