5 najboljih K-pop bendova za sve BTS fanove

S obzirom da se ludilo za K-pop muzikom neprekidno uvećava, trebalo bi da proširite vašu plejlistu sa nekim od najboljih pesama koje Južna Koreja može da ponudi.

U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, reći će vam da je K-pop trenutno u svojoj trećoj, četvrtoj ili petoj generaciji idola, ali postoji i određeni broj bendova koji definitivno pripadaju drugoj generaciji i zahvaljujući kojima je danas K-pop toliko uspešan i rasprostranjen.

Takvi bendovi su oni poput Big Banga, Super Juniora, SHINeea i TVQXa, kao i Girls’ Generation, 2NE1, T-ara i Wonder Girls.

Iako se nekoliko njih u međuvremenu raspalo, mnogi još uvek izbacuju odličnu muziku i nastupaju u rasprodatim arenama.

Dakle, koje su trenutno najuspešnije K-pop grupe?

Već smo videli BTS, koji su osvojili njihovu prvu Billboard Music Awards nagradu pre par meseci i time ušli u istoriju K-pop muzike. Međutim, postoji još nekoliko bendova koji će možda postati isto toliko uspešni tokom ove ili naredne godine.

EXO
Imena članova: Suho, Baekhyun, Chen, Xiumin, Lay, Chanyeol, Sehun, Kai, D.O
Fandom: EXO-L
Najpoznatije pesme: „Mama“, „Call Me Baby“ i „Growl“
EXO se nije probio preko noći. Ovaj bend postao je slavan tek kada je objavljen video za pesmu „Growl“, koji je snimljen iz jednog puta.
Njihov naredni album, „Exodus“, sa vodećim singlovima „Call Me Baby“ i „Love Me Right“, ostao je zapamćen kao jedan od najboljih momenata K-pop istorije i iako su od tada promenili dosta stilova, EXO melodije su i dalje prilično prepoznatljive.

TWICE
Imena članova: Nayeon, Tzuyu, Sana, Jeongyeon, Momo, Jihyo, Dahyun, Chaeyoung, Mina
Fandom: Once
Najpoznatije pesme: “Cheer Up”, “Like Ooh-Ahh” i “Knock knock”
Ovaj girl bend nastao je zahvaljujući televizijskom takmičenju Sixteen, nakon kojeg su devojke predstavile debi singl “Like Ooh-Ahh”, a odmah zatim i “Cheer Up” sa neverovatno zaraznim “shy, shy, shy” refrenom.
Dakle, ovaj bend je oličenje tzv. “bubblegum popa”, tako da se možete izgubiti u njegovim šarenim klipovima i odličnim koreografskim detaljima.

SEVENTEEN
Imena članova: Woozi, S.Coups, Mingyu, Hoshi, Jun, Vernon, The8, Dino, Seungkwan, Jeonghan, Wonwoo, Joshua, D.K
Fandom: CARAT
Najpoznatije pesme: “Don’t Wanna Cry”, “Adore U” i “Mansae”
Iako ova grupa ima čak trinaest članova, nećete moći da odolite njihovoj samostalnosti u pisanju fenomenalnih tekstova, kreiranja zanimljivih koreografija i odličnom smislu za humor. Zvuk ovog benda je godinama obeležen kao “breezy pop” uz primese tradicionalnog funk zvuka i pesama iz klasičnih mjuzikla. Savršen primer za to je singl “Very Nice”.
Međutim, SEVENTEEN-ov poslednji album “A|1” i singl „Don’t Wanna Cry“ predstavili su bend u potpuno novom svetlu, ovog puta uz upečatljivi EDM/house zvuk, koji se fanovima, takođe, itekako dopao.

BLACKPINK
Imena članova: Jennie, Jisoo, Rosé, Lisa
Fandom: BLINK
Najpoznatije pesme: “Boombayah”, “Whistle” i “As If It’s Your Last”
Ovaj bend stupio je na muzičku scenu pod okriljem izdavačke kuće YG Entertainment, baš kao i Big Band i 2Ne1. Iz tog razloga, mnogi su uzbuđeno iščekivali prvi singl ove četiri devojke – “Boombayah”. Nakon njega, izdata je njihova najbolja pesma do sada, “Playing With Fire”, koja i nakon mnogo slušanja i dalje zvuči prilično sveže.
Ovaj bend je skoro izdao i singl “As If It’s Your Last”, čiji video je uspeo da dosegne najviše pregleda na YouTube-u (u roku od 24 sata) za K-pop grupu ikada!

ASTRO
Imena članova: MJ, Sanha, Rocky, JinJin, Moon Bin, Eunwoo
Fandom: AROHA
Najpoznatije pesme: “Again”, “Breathless” i “Hide And Seek”
ASTRO je bend koji napreduje svetlosnom brzinom, konstantno izbacujući novu muziku. Njihov debi obeležio je singl “Breathless”, koji poseduje pomalo retro zvuk.
S obzirom da je ASTRO uveliko nominovan za pregršt nagrada u Južnoj Koreji, definitivno ne želite da ovaj bend bude izostavljen sa vaših plejlista.

Foto: Promo

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.