Alkohol, droga, PTSP… i Disneyjeve zvezde

Situacija sa Demi Lovato naterala nas je da malo istražujemo i vidimo koje ja to još bivša Disneyjeva zvezda pokleknula pod teretom slave s kojom se susrela još kao dete.

Demi se probila ulogom u dečjem TV showu “Barney and Friends”, a nakon toga ju je Disney uzeo pod svoje. Glumila je lik Charlotte Adams u seriji “As The Bell Rings”, zatim u “Sonny with Chance” te u filmu “Camp Rock”, u kojem je kroz lik pevačice u usponu pokazala svoje izvanredne glasovne mogućnosti.

Nakon toga je nanizala brojne hitove i albume, a postala je i članica žirija popularnog talent showa X Factor. Demi nikad nije krila da ima problema sa psihičkim zdravljem te da se bori sa zavisnošću. Govorila je o vršnjačkom zlostavljanju koje je proživela, bipolarnom poremećaju s kojim se bori niz godina te o zavisnosti o alkoholu i raznim drogama zbog čega se 2010. godine prijavila u klinku za rehabilitaciju.

Exciting things coming soon….

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

Šest godina je bila čista, a zatim je najnovijom pesmom “Sober” otkrila da se ponovno vratila starim porocima.

Tokom svoje karijere sarađivala je s brojnim drugim Disneyjevim zvezdama, od kojih su se mnogi i sami borili s unutrašnjim demonima.

Miley Cyrus

Miley Cyrus jedna je od najvećih Disneyjevih zvezda koja je od samog detinjstva pod ogromnim pritiskom javnosti. Ona se 2005. godine proslavila ulogom u Disneyjevom showu “Hannah Montana”, gde je glumila s ocem Rayom Billijem Cyrusom.

Serija je trajala četiri sezone, do 2011. godine, a Miley je postigla svetsku slavu. I ona se, poput svojih kolega iz Disneyja, istovremeno bacila u muzičke vode te je izdala nekoliko albuma.

U kasnijim godinama puberteta počela je otvoreno govoriti o eksperimentisanju s raznim drogama i zavisnosti o alkoholu. 2015. godine, kad je imala samo 22 godine, objavljena je njena privatna fotografija na kojoj se vide marihuana na stolu i beli prah uz smotanu novčanicu. “Ja koristim samo sre’ne droge, to su droge zbog kojih želiš da se družiš s ljudima”, rekla je Miley jednom prilikom.

2017. godine je izjavila da je potpuno čista te da je ostavila droge i alkohol jer joj je nedostajao osećaj jasnoće.

Lalaine Vergara

Apparently it’s been 15 years since we first shopped for a bra. #Grown #Kinda

A post shared by Lalaine Vergara (@thelalaine) on

Lalaine Vergara se proslavila ulogom u Disneyjevoj seriji “Lizzie McGuire”, u kojoj je glumila devojku Mirandu koja se bori s anoreksijom. U stvarnom životu i Lalaine je imala problema, ali njeni su bili povezani sa zavisnošću o drogama.

2007. godine uhvaćena je s kristalnim metom zbog čega je završila na programu odvikavanja od droga. Međutim, to je izbrisano iz njenog dosijea nakon što je rehabilitacija završila. I Lalaine se uz glumu bavila i muzikom, a nakon svega se povukla iz Hollywooda te živi mnogo mirnijim životom.

Selena Gomez

Selena Gomez karijeru je, poput Demi Lovato, počela u seriji “Barney and Friends”, a Disney ju je 2007. angažovao da glumi lik Alex Russo u seriji “Wizards of Waverly Place” koja se emitovala pet godina. Pojavljivala se i u “Hannah Montana”, kao i u popularnoj seriji “The Suite Life of Zack and Cody”. Glumila je i u Disneyjevom filmu “Princess Protection Program” 2009. godine. Zatim se ozbiljnije bacila u muzičke vode gde je ređala hit za hitom, a pažnju je dodatno privukla i svojom turbulentnom vezom s Justinom Bieberom.

Wolves 🌑

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Iako se mnogima njen život naizgled činio savršenim, Selena se dugo godina borila s napadima panike, anksioznošću i depresijom. Obolela je i od lupusa, zbog čega se 2016. godine povukla iz javnosti i prijavila se u privatnu kliniku. Ona je u sličnoj privatnoj klinici bila i dve godine ranije, navodno također zbog lupusa, ali izvori bliski njenoj porodici tada su tvrdili da pevačica i glumica ima problema s marihuanom.
Često je govorila i o nezadovoljstvu svojim izgledom. 2017. godine završila je na transplantaciji bubrega.

Britney Spears

Iako mnogi to zaboravljaju, Britney Spears svoju je karijeru započela u Disneyjevom showu The Mickey Mouse Club. Tamo je 1993. godine nastupala s Justinom Timberlakeom (s kojim je kasnije bila u vezi) i Christinom Aguilerom.

👠👠👠 📷: @fiacuzziphotography

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Britney je kasnije ostvarila zavidnu muzičku karijeru i titulu pop princeze pa je malo ko doživljava kao Disneyjevu bivšu zvezdu, ali ona je upravo to. Rani dodir sa slavom uticao je i na njen privatni život. 2007. godine doživela je psihički slom i obrijala glavu te nakon toga privremeno izgubila starateljstvo nad svoja dva sina. Njen otac Jamie od tada do danas ima potpunu kontrolu nad svim njenim poslovnim odlukama.

Christina Aguilera

A post shared by Christina Aguilera (@xtina) on


S Britney je u Disneyjevom Micky Mouse Clubu bila i Christina Aguilera, koja je kasnije postala njena najveća konkurencija. 2011. godine počelo se pričati o njenim problemima s alkoholom, zbog čega su je prijatelji molili da krene na rehabilitaciju, što ona, koliko se zna, nikad nije učinila.
2011. je i uhapšena zbog opijanja na javnom mestu, a u to vreme je imala i nekoliko problematičnih javnih nastupa, poput onog kad se saplela na Grammyjima. Jedno se vreme borila i s prekomernom težinom.

Zac Efron

#fbf beast mode.

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Omiljeni holivudski dečko Zac Efron početkom 2013. godine završio je na rehabilitaciji zbog ovisnosti o alkoholu i kokainu, što je mnoge šokiralo jer je on u javnosti uvek ostavljao utisak mirnog dečka koji ne upada u previše problema. Ovaj danas 31-godišnjak proslavio se ulogom u Disneyjevoj franšizi High School Musical, koja se emitirala od 2006. do 2008. godine. Tu je upoznato Vanessu Hudgens s kojom je dugo bio u vezi. Karijeru je počeo mnogo ranije, već početkom 2000-ih.

Navodno nije konzumirao ni alkohol ni droge od jula 2013. godine, odnosno otkako je napustio kliniku za rehabilitaciju. 2014. godine potukao se s beskućnikom u Skid Rowu, ali policija ga nije uhapsila jer su zaključili da se radilo o “međusobnoj borbi”.

Vanessa Hudgens

Last nights look on @danceonfox

A post shared by Vanessa Hudgens (@vanessahudgens) on

Nisu samo zavisnost i psihički problemi ono što negativno obeležava život mladih Disneyjevih zvezda, a Vanessa Hudgens je pravi primjer za to. Nju je zauvek obilježio skandal s golim fotografijama, koje su procurele u javnost 2007. godine, zatim 2011. te ponovno 2014. godine.
Ona se nakon toga, kao zvezda Disneyjevog “High School Musicala”, morala javno izviniti te je izjavila da “žali što se ikad tako fotografisala”. Nikad se nije otkrilo ko je pustio fotografije u javnost, ali Vanessi je karijera nakon toga krenula silaznom putanjom.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.