Amy Adams igra novinarku u HBO seriji “Oštri predmeti”

Amy Adams uskoro stiže na male ekrane sa glavnom ulogom u dramskoj seriji „Oštri predmeti“ (Sharp Objects), zasnovanoj na istoimenom bestseleru Gillian Flynn.

Premijera ove osmodelne HBO serije biće 9. jula u 20.00 h na HBO kanalu, a prva epizoda će istog dana biti dostupna i na HBO GO-u.

„Oštri predmeti“ prate novinarku Kamilu Priker (Amy Adams), koja se vraća u svoj rodni gradić da izveštava o ubistvima dveju devojčica. Pokušavajući da sklopi psihološku slagalicu iz svoje prošlosti, shvata da se previše poistovećuje sa mladim žrtvama. Sukobljava se sa svojom zahtevnom majkom Adorom, koju glumi Patriša Klarkson, i polako počinje da se vraća opasnim samodestruktivnim navikama. Dodatan razlog za brigu joj predstavlja znatno mlađa polusestra Ama, koja potajno vodi dvostruki život.

Amy Adams će ovo biti prva glavna uloga u seriji, nakon čak pet nominacija za Oskara za zapažene uloge u filmovima „Američka prevara“ (American Hustle), „Master“ (The Master), „Bokser“ (The Fighter), „Sumnja“ (Doubt) i „Pridošlica“ (Junebug), i dva osvojena Zlatna globusa za „Američku prevaru“ i „Velike oči“ (Big Eyes). Pored Patricie Clarkson, pridružiće joj se Eliza Scanlen u ulozi Ame, Chris Messina kao detektiv Ričard Vilis, Elizabeth Perkins u ulozi lokalne tračare Džeki Onil, Matt Craven kao načelnik policije i Migel Sandoval u ulozi Kamilinog urednika.

Seriju je kreirala Marti Noxon, a svih osam jednočasovnih epizoda režirao je Jean-Marc Vallée, poznat po radu na nagrađivanoj HBO seriji „Nevine laži“ (Big Little Lies). Jean-Marc Vallée, Gillian Flynn i Amy Adams su takođe među izvršnim producentima serije.

Foto: HBO

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.