Avicii pronađen mrtav, fanovi u šoku!

Popularni švedski umetnik, producent i DJ Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, preminuo je danas poslepodne u Omanu u 28. godini, potvrdili su njegovi menadžeri.

“Sa velikom tugom vas obaveštavamo da je Tim Bergling preminuo. Nađen je mrtav u Maskatu, Omanu, 20. aprila u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Porodica je veoma potresena i molimo sve da poštuju njihovu potrebu za privatnosti u ovim teškim trenucima. Nećemo davati više izjava”, navodi se u saopštenju za javnost.

Avicii se povukao sa scene 2016. godine zbog zdravstvenih problema. Borio se s brojnim tegobama nekoliko godina, uključujući i akutni pankreatitis koji je delimično dobio zbog preteranog konzumiranja alkohola, pišeGardijan i dodaje da je operisao žuč i slepo crevo 2014. godine.

Avicii je bio nominovan za nagradu Bilbord za 2018. godinu. Poslednji tvit koji je objavio ticao se upravio te nominacije.

Dva puta je bio nominovan i za nagradu Gremi, a osim što je sarađivao sa mnogim muzičkim zvezdama, nastupao je i po najvećim festivalima elektronske muzike, uključujući i Exit na kme je nastupio 2012.

Četiri godine se nalazio na listi najplaćenijih di-džejeva magazina Forbs i u tom periodu zaradio je čak 57 miliona dolara.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.