Bogatstvo Justina Biebera procenjeno na 265 miliona dolara

Mnogi se sigurno pitaju koliko zaista novca uspeva da zaradi Justin Bieber koga je podsetimo se Usher otkrio pre osam godina.

Nakon što je s 13 godina otkriven kako pjeva na Youtubeu, Biebs je postao prvi muzičar kojem je uspelo da se popne se na vrh Billboardove Hot 100 liste sa čak sedam pesama s debitantskog albuma.

Njegov prvi album “My World”, objavljen 2010. godine, bio je najslušaniji u nekoliko zemalja, a pesma “Baby” prednjačila je u odnosu na ostale. Uz nekoliko turneja i albuma, uspeo je brzo da zaraditi 44,7 miliona dolara, što ga je učinilo najprodavanijim muzičarem na svetu.

Bieber je do danas na računu uspeo da sakupi 265 miliona dolara, a njegova godišnja plaćt iznosi više od 80 miliona dolara.

Bieber je 2011. bio na drugom mestu Forbesove liste najplaćenijih slavnih ličnosti ispod 30 godina i najmlađa osoba koja je zaradila 53 miliona dolara u periodu od 12 meseci. Samo godinu ranije, u februaru 2010., imao je tek 500 hiljada dolara na računu. Pevač je od hita “Baby” pa nadalje nastavio zarađivati od 50 do 70 miliona dolara godišnje.
Podsećamo, Bieber je prvi nadmašio 10 milijardi pregleda videa na Vevu, a uspeo je prikupiti i 100 miliona pratilaca na Twitteru u avgustu prošle godine. Prema Forbesovoj listi, danas je 13. najplaćnija slavna ličnost na svetu.

Njegov dokumentarac “Justin Bieber: Never Say Never”, koji je objavljen 2011., zaradio je 98,4 miliona dolara širom sveta. Na svetskim turnejama uvek zarađuje dodatnih 30-40 miliona dolara. Dodatni novac na njegov račun donosi i saradnja s modnim brendom Calvin Klein čije proizvode reklamira od 2015. godine.

Veliku zaradu prošle godine pevaču je donela i pesma “Despacito” Luisa Fonsija za koju je uradio remix na engleskom jeziku. “Despacito” je za samo šest meseci postala najslušanija pesma na svetu. Bieber je sa coverom “Despacito” prestigao Celine Dion i Bryana Adamsa te se popeo na vrh Billboardove liste najpopularnijih Kanađana ikada.

Inače, Bieber iza sebe ima osam studijskih albuma i četiri svetske turneje. Poslednji album “Purpose” objavio je pre tri godine, tako da milioni fanova širom sveta nestrpljivo očekuju njegove nove pesme.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.