Evangeline Lilly posle osam godina priča o kontroverznom kraju serije “Lost”

Evangeline Lilly, jedna od zvezda serije Izgubljeni (Lost), komentarisala je kontroverzan kraj te serije koja je s emitovanjem završila 2010. godine.

Finale serije je magazin Rolling Stone prozvao jednim od najgorih finala TV serija svih vremena, s obzirom na to da je mnogo toga ostalo nerazjašnjeno.

“Kad je došlo vreme da ta SF misterija o preživelima nakon avionske nesreće koji su se nasukali na mistično ostrvo da odgovore na svoja brojna pitanja, poprilično su se izgubili”, pisao je tada Rolling Stone.

“Ali koliko god to bilo frustrirajuće… finale serije počinilo je daleko teži zločin: ispostavilo se kako je deo priče koji se prikazivao u flashbackovima, a u kojem su likovi živeli alternativne živote u kojima se nikad nisu nasukali na ostrvo, bio neka vrsta otrcanog zagrobnog života. Drugim rečima, pola publike gledalo je kako se u zadnjoj epizodi doslovno ništa nije dogodilo.”

No jedna od glavnih zvezda showa Evangeline Lilly se ne slaže. Glumicu koja je igala ulogu Kate Austen pitali su za finale serije kad se pojavila na Dragon Conu u Atlanti, a ona je tražila publiku da dignu ruke svi kojima se kraj serijala dopao.

Samo polovina prisutnih podigla je ruku.

“Dakle, za one kojima se nije svidelo, sviđala vam se serija jer smo vas na kraju svake sedmice ostavili s nemogućom i hitnom misterijom”, rekla je 39-godišnja Kanađanka.

“Naterala bih vas da se pitate najteža pitanja. Obično filozofska pitanja. Ponekad pitanja koja su se doticala boga ili stvarnosti, i šta to znači biti čovek.”

“A zatim, u finalu, sedili ste bez daha čekajući, razmišljajući: ‘Dobićemo odgovor.’ Pa to religije rade. Zato, ako želite odgovor na veliko pitanje u životu, idite u crkvu, idite bogu, pronađite odgovor, ali umetnost… Umetnost bi trebala pitati pitanja vas, svaki put, bez presedana, pitati vas šta vidite i čujete, a zatim da pogledate u ogledalo svoje duše i shvatite što to znači vama.”

“Tako da ne postoji jedna interpretacija finala Izgubljenih. Koliko je ljudi u ovoj sobi, toliko je stvarnih i pravih završetaka serije. Jer je to samo odraz onoga ko ste, i ultimativno pitanje postavljeno vama, a ne konačni odgovor koji se vam se daje”, zaključila je.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.