FKA twigs pokrenula prvi Instagram magazin

Britanska pevačica FKA twigs poznata je po eksperimentima, kako u muzici, tako i u drugim granama umetnosti.

Ona i producent Oneohtrix Point Never su krajem prošle godine pokrenuli jedinstven projekat AVANTgarden koji u osnovi predstavlja online magazin koji se distribuira putem Instagrama. Ovog meseca objavljen je treći broj u vidu grafičke novele „MEATSPACE“.

Koncept grafičke novele “MEATSPACE” razvili su FKA twigs i Oneohtrix Point Never, a za ilustracije je bio zadužen umetnik pod pseudonimom Icky H. Radnja novele smeštena je u distopijsku budućnost gde su produkti veštačke inteligencije ubili većinu ljudskog roda poštedevši samo umetnike među kojima je i glavna junakinja ove priče anomalie koja je ujedno i narator a kojoj glasi pozajmljuje FKA twigs.

Magazin AVANTgarden je odgovor na globalni trend društvenih mreža i, po rečima autora koncepta, primer toga kako će magazin izgledati u 21. veku. Svako od dosadašnja tri izdanja istražuje ideje i iskustva FKA twigs i predstavlja platformu za kolaboraciju, inovaciju eksperimentisanje i kreativni razvoj u svetu muzike, slikarstva, mode, fotografije, poezije i drugih vrsta umetnosti. FKA twigs će za razvoj ovog novog koncepta biti nagrađena Webby nagradom za specijalno dostignuće.

Foto: Izdavačka kuća Lampshade Media

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.