Foo Fighters objavili novi singl, otkrili naslov i redosled pesama na budućem albumu

Foo Fighters su nas za korak bliže približili budućem novom albumu, novim singlom “The Sky Is A Neighborhood”. Nakon odličnog prijema prethodnog singla i spota “Run” koji je nominovan za MTV video muzičku nagradu u kategoriji Mainstream Rock, Foo Fighters su podjednako energični i u novom singlu, koji zvuči kao još jedna buduća stadionska himna benda.

Frontmen David Grohl tvrdi da je novi singl “zvučno najveća od svih pesama koje smo do sada snimili” . Kao i prethodni singl, “Run”, i “The Sky Is A Neighborhood” će se naći na devetom po redu studijskom albumu benda, Concrete and Gold.

Nakon pedantnog rada na pesmi “The Sky Is A Neighborhood”, bend je shvatio da ona zaslužuje adekvatno ambicioznu vizuelnu prezentaciju, stoga je Grohl, uz pomoć direktora fotografije, Brandona Trosta, preuzeo i ulogu reditelja. Rezultat je kaledioskopski mini-epski sci-fi video rad, masivan poput audio predloška. To je sigurno jedan od najinteresantnijih spotova grupe, koja iza sebe ima višestruko nagrađivane muzičke spotove.

Inspirisani pesmom, Foo Fighters su čak i na svom sajtu lansirali aplikaciju koja omogućava svakom njihovom fanu da uz pomoć telefona pretražuje sazvežđa na nebu. Ukoliko odete na adresu https://sky.foofighters.com/ putem vašeg telefona, otvoriće vam se 3D mapa sazveđža noćnog neba iznad vas, dok istovremeno slušate i gledate bend dok svira “The Sky Is A Neighborhoo””.

Novi album Foo Fighters, “Concrete and Gold”, naći će se u prodaji 15. septembra (Roswell Records / RCA Records). Sve pesme na albumu zajedno potpisuje bend, produkciju su radili Greg Kurstin (Sia) i Foo Fighters, a miks je radio Darrell Thorp.

Redosled pesama na albumu Concrete and Gold:
1. T-Shirt
2. Run
3. Make It Right
4. The Sky Is A Neighborhood
5. La Dee Da
6. Dirty Water
7. Arrows
8. Happy Ever After (Zero Hour)
9. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete and Gold

Foo Fighters čine Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear i Rami Jaffee.

Nakon iznenadnog prvog singla “Run” koji je za jedan dan imao preko 2 miliona pregleda na kanalu You Tube, Foo Fighters su održali jedan od najdužih nastupa u svojoj karijeri, na festivalu Lollapalooza, kada su svirali maratonski koncert dug 3 i po sata, tokom koga su odsvirali 32 pesme! Foo Fighters su najavili veliku američku turneju koja počinje 7. oktobra u okviru festivalu Cal Jam 17, na kome će se tokom 12 sati non-stop svirke na bini smenjivati izvođači poput Queens Of The Stone Age, Cage The Elephant, Liam Gallagher, The Kills, Royal Blood, Japandroids, Wolf Alice, Bob Mould, The Struts, Bully, Circa Waves, Babes in Toyland, Adia Victoria, Fireball Ministry, The Obsessed, Pinky Pinky, Starcrawler, White Reaper…

Foto: Sony Music/Menart

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.