INSERT IZ FILMA – “Le Man ’66: Slavna 24 sata” s Mattom Damonom i Christianom Baleom u glavnim ulogama

U susret bioskopskom startu akcione avanture “Le Man ’66: Slavna 24 sata” koja će se od danas, 14. novembra naći na repertoarima širom Srbije, 20th Century Fox izdvojio je insert iz filma s kratkim intervjuom holivudskog dvojca Mattom Damonom i Christianom Baleom.

pasioniranih vozača trkačkih kola koji su uspeli da naprave sasvim nov automobil koji će pokušati da “stane na crtu” nepobedivom Ferarijevom timu. Carol Shelbi (Matt Damon) profesionalni vozač i preduzetnik koji je 1959. bio na svetskom vrhu nakon što je pobedio na najtežoj automobilskoj trci izdržljivosti, poznatoj kao 24 sata Le Man, zbog zdravstvenih problema morao je da napusti svoju najveću strast. Da li će Šelbi ipak pristati na tako nešto?

Beskrajno snalažljiv Šelbi, radeći sa timom inžinjera i mehaničara u velikom magacinu u Veneciji zbližava se sa Kenom Milesom(Christian Bale), šampionom manjih automobilskih trka, ali profesionalacem veoma nezgodne naravi koji, iako nevoljan za kompromise pristaje te davne ’66 da učestvuje na čuvenoj trkačkoj stazi u Francuskoj.

Reditelj filma James Mangold, poznat i po filmovima “Hod po ivici” i “Logan” kaže da je veliki izazov tokom pripremanja snimanja filma bio vizuelno zamisliti i rekonstruisati ponovnu trku i stazu iz 1966. koja se iz godine u godinu menjala

“Kako trenutna staza u Le Manu ne liči na onu kakva je bila 1966. sve je moralo ponovo da se rekonstruiše i pravi. Za ovakvu trku u trajanju od 24 sata, tim je trebalo da pronađe mesto koje će ličiti na region u Francuskoj. Potraga ih je na kraju dovela do ruralnih delova Džordžije.“

Film “Le Man’66: Slavna 24 sata” naći će se od sutra, 14. novembra u bioskopima širom Srbije. Osim dobitnika nagrade Oskar Matta i Christiana u ostalim ulogama našli su se i glumci Ray MCKinnon, John Berntal, glumica Catriona Balfe i drugi.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.