Iz pera Natalije Paunović: Zanimljivosti o Lady Gagi

“Stefani Germanota, nikada nećeš biti poznata”’ bili su nazivi fejsbuk grupa koje su se pojavile kada je kročila u nepredvidiv svet muzike. Devojka ekscentričnog izgleda, ali i sjajnog vokala, pojavila se pod svima nama poznatim imenom Lady Gaga. Inspiracija za umetničko ime, došla je iz čuvenog hita legendarne grupe Queen “Radio Gaga”. Iza sebe ima četiri studijska albuma, mnogo prodatih tiraža i prestižnih nagrada. Kako već godinama šokira svetsku javnost, manje su poznate neke zanimljive činjenice o njoj.

Bilo da ste njen ostrašćeni fan ili jednostavno volite njenu muziku, vreme je da testirate svoje znanje o jednoj od najpoznatijih muzičkih zvezda današnjice.

Lady Gaga je američka kantautorka, a medjunarodno se proslavila pesmama “Just Dance” i “Poker face”, a taj album je prodat u više zlatnih i platinastih tiraža.

Prve pesme je počela da piše sa svega trinaest godina, a klavir svira od četvrte godine. Pevanje je učila kod Christine Aguilera, a o njenom talentu govori i činjenica da je jedan od najvećih hitova “Born this way” napisala za samo 10 minuta!

Gagina prirodna boja kose je braon, a odlučila je da je zameni platinasto plavom kada ju je novinar tokom intervjua pobrkao sa Amy Winehouse.

Zbog specifičnog imidža, često su je optuživali da kopira Madonnu, na šta je ona uvek odgovarala:

– Ja smatram da je kraljica popa Britney Spears!

Ipak, osim izgleda, još jedna zajednička karakteristika ove dve pevačice svakako je visina.

Lady Gaga je visoka svega 155cm!

Veoma je aktivna na društvenim mrežama, a najviše na Twitteru gde je prati čak 73,2 miliona ljudi! Ovolika podrška se može pripisati filantropizmu i zalaganju za LGBT prava ali i veoma prisnom i direktnom odnosu sa pratiocima, kao i apsolutnoj iskrenosti.

Teško je poverovati iz ove perspektive ali i Gaga je bila predmet maltretiranja od strane druge dece u školi. Nakon što je objavljen čuveni Vogue na čijoj se naslovnici našla, Gaga je twittovala: „Nekad su me u školi zvali „rabbit teeth“ a danas sam prava živa Vogue lepotica“. Ovo nam govori da uspeh nije privilegija odabranih i da ga može postići svako od nas.

Nezamislivo visoke štikle, haljine od mesa i upadljive aksesoare, Lady Gaga je na početku četvrte decenije ostavila iza sebe. Obznanila je da od sada svoju karijeru želi da gradi isključivo kvalitetom svog vokala, a ne stajlingom. To je i pokazala na Viktorija Sikret reviji u Parizu, gde je publiku iznenadila elegantnom haljinom, svedenim nastupom i raskošnom moći svog glasa.

Da li je svet spreman i treba da očekuje neku novu Lady Gagu? Pokazaće vreme. Ono što je sigurno jeste da se možemo radovati nezaboravnim nastupima i sjajnim pesmama, koje će obeležiti istoriju svetske muzičke scene.

Foto: Getty Images

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.