Izašao je novi album Toma Odella “Jubilee Road”, od sutra u prodaji i u našim muzičkim radnjama

Iako je naslov albuma fikcija, naime Jubille ulica zaista ne postoji, ovo je do sada najiskreniji i najličniji album Toma Odella. Skockan savršenim melodijama i iskričavim izvođenjem, “Jubille Road” prepliće maštu i stvarne životne priče o vremenu koji je Odell proveo u East Endu sa tadašnjom devojkom. Namerno odabravši da ne kaže pravo ime ulice, da bi sačuvao privatnost nekadašnjih komšija, Tom je otvorio srce i dušu u stihovima koje oslikavaju trenutke radosti, ali i prave životne drame tog kraja Londona.

Od istoimene prve pesme na albumu, Tom nas upoznaje sa živopisnom londonskom zajednicom, po kojoj se između ostalih muvaju razni probisveti,kockari i pijanice (opisani u Queen Of Diamond – inače ime lokalne kockarnice), ali koja ume da pokaže i svoje paradno lice, tokom prazničnih dana kako opisuje gorkoslatka Wedding Day.

“Ovaj album sam napisao u ulici sa terasastim, rustičnim kućama u istočnom Londonu. Stihovi su inspirani životima prijatelja koje sam stekao živeći tamo.Većinu pesama snimio sam u dnevnoj sobi i ako pažljivo slušam još uvek mogu da čujem zvuk televizora koji dopire iz susednog stana komšije penzionera, dečake koji igraju fudbal prekoputa ulice, kao i zvuk potpetica moje devojke koja se penje drvenim stepenicama. Više ne živim tamo, život mi se promenio u nekom smislu, ali će mi taj kraj i ti ljudi ostati u najlepšoj uspomeni. Nadam se da će vam se svideti moj novi album i da ćete u njemu uživati kao ja dok sam ga komponovao”, kaže Tom Odell.

Sa samo 27 godina, Tom Odell je objavio album koji će možda definisati njegovu muzičku karijeru, iz razloga što je ovaj multitalentovani umetnik preuzeo čitavu kontrolu u svoje ruke. Odell ne samo da je komponovao, napisao i na klaviru tako vibrantno izveo svojih deset novih pesama, već ih je i sam isproducirao.

Redosled pesama na albumu Jubilee Road:
1. Jubilee Road
2. If You Wanna Love Somebody
3. Son Of An Only Child
4. You’re Going To Break My Heart Tonight
5. China Dolls
6. Queen Of Diamonds
7. Half As Good As You
8. Go Tell Her Now
9. Don’t Belong In Hollywood
10. Wedding Day

Noseći singl novog albuma je singl “ If You Wanna Love Somebody “, strastvena, zanatski savršeno komponovana pesma o propaloj ljubavnoj vezi . Pogledajte kako ju je Tom izveo u poznatom The Graham Norton šou.

Drugi singl sa albuma, “Half As Good As You” Tom Odell je uradio kao duet u dve verzije, sa pevačicama Alice Mertom i sa mladom britanskom pevačicom Rae Morris.

Odellov debi album Long Way Down (2013),debitovao je na mestu #1 liste u Britaniji, prodao se u preko million primeraka, dobio je odlične ocene kritike a zahvaljujući tome, Tom Odell je nagrađen prestižnom Ivor Novello nagradom 2014 godine. a na njemu se našao i njegov do sada najpoznatiji hit, “Another Love”.

Do sada je prodao impresivnih 1.8 miliona nosača zvuka kao i 10 miliona singlova širom sveta.

Nakon turneje po Americi i Britaniji, početkom naredne godine Tom Odell će ponovo biti u Srbiji i tada ćemo moći da ga slušamo uživo u Hali sportova. Datum je 12.februar, sačuvajte ga za Toma!

Foto: Menart

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.